Dominika Handzušová Iné športy

Finále softballovej Interligy na Slovensku: Trnavčanky zabojujú o titul

V Trnave a Pezinku sa odohrá tretí turnaj medzinárodnej softballovej ligy žien, ktorý je zároveň posledným a teda finálnym. Trnavské Pantherky sú priebežne na druhej priečke a na domácom hrisku budú chcieť svoje postavenie potvrdiť, ba možno i vylepšiť.

Ilustračný obrázok k článku Finále softballovej Interligy na Slovensku: Trnavčanky zabojujú o titul
Zdroj: Dnes24.sk

Interliga 2014 sa hrá turnajovým spôsobom. Ligu zatiaľ tvoria zástupcovia troch krajín, Maďarska, Chorvátska a Slovenska. Každú z nich reprezentujú jej dve najlepšie družstvá. Za Slovensko sú to Trnava Panthers, jeden z vôbec najmladších tímov v lige, a výber hráčok Bratislavy a Pezinka pod hlavičkou Apollo Bratislava.

Každé umiestnenie na turnaji je bodované a na záver sa všetky body spočítajú. Podľa nich sa stanoví konečné poradie všetkých družstiev. Po Budapešti a Záhrebe bude záverečný, finálový turnaj, hostiť Slovensko. Zápasy sú rozlosované do dvoch skupín, časť sa preto odohrá v Trnave a časť v Pezinku.

Zatiaľ vždy druhé miesto

Prvé kolo štartovalo v apríli v Budapešti. Trnavčanky tu nastúpili s družstvom junioriek posilnených o jednu ženu. S bilanciou troch výhier a jedinou prehrou sa umiestnili na druhom bodovanom mieste. Znamenalo to sľubné postavenie do ďalších bojov.

Druhé kolo sa odohralo na začiatku júna v Záhrebe. S bilanciou troch výhier a dvoch prehier sa Trnava Panthers umiestnili na druhom bodovanom mieste. V celkovom hodnotení si takisto udržali v tabuľke druhé miesto.

Doma je doma

Trnavské Pantherky sa spoliehajú na domácu podporu v hľadisku. Veria, že s „desiatym hráčom“ na hrisku to budú mať oveľa ľahšie. Ako sa im bude dariť vo finálovej časti si môžete prísť pozrieť cez víkend 23. a 24. augusta. Príďte mladé softballistky podporiť v boji o titul do areálu softballového ihriska na ZŠ Bottova – Prednádražie.

finále Interligy 2014

Lady Pirates Zagreb a Princ Zagreb (CRO) Ballbusters a Wildcats (HUN) Apollo Bratislava a Trnava Panthers (SVK)

sobota 23. augusta

Trnava „A“, 10:00 hod. Panthers – Wildcats Pezinok „B“, 10:00 hod. Apollo – Ballbusters Trnava „A“, 12:00 hod. Wildcats – Lady Pirates Pezinok „B“, 12:00 hod. Ballbusters – Princ Zagreb Trnava „A“, 14:00 hod. Lady Pirates – Panthers Pezinok „B“, 14:00 hod. Princ Zagreb – Apollo Trnava, 17:00 hod. A2 – B2

nedeľa 24. augusta

Trnava, 10:00 hod. A1 – B1 Pezinok, 10:00 hod. A3 – B3 Trnava, 12:00 hod. B1 – A2/B2 (víťaz) Pezinok, 12:00 hod. B3 – A2/B2 (porazený) Trnava, 14:00 hod. A2/B2 (víťaz) – A1 Pezinok, 14:00 hod. A2/B2 (porazený) – A3 16:30 hod. záverečný ceremoniál

Foto: Trnava Panthers

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM