Správy

Finančný príspevok aj odpustené poplatky: Biely Kostol pomôže rodinám postihnutým výbuchom

Na pomoc rodinám postihnutým výbuchom sa rozbehli verejné zbierky. Svojou troškou prispeje aj samotná obec.

Ilustračný obrázok k článku Finančný príspevok aj odpustené poplatky: Biely Kostol pomôže rodinám postihnutým výbuchom
19
Galéria

Obec Biely Kostol pri Trnave poskytne štyrom rodinám, postihnutým výbuchom plynu v bytovom dome na Potočnej ulici, finančnú výpomoc vo výške po 450 eur.

Rozhodli o tom obecní poslanci na svojom zasadnutí v stredu (24. 5.). Okrem toho obec odpustí do konca roka 2023 rodinám aj poplatky za maloleté deti v miestnej škôlke. Informovala o tom TASR starostka obce Iveta Paulová.

Verejné zbierky

„Finančná pomoc stále narastá aj na transparentnom účte, ktorý sme zriadili. Aktuálne je na ňom takmer 18-tisíc eur. Na účte portálu Ľudia Ľuďom takmer 11-tisíc eur,“ uviedla starostka. „Miestny futbalový klub, inšpirovaný darom Spartaka Trnava, ktorý poskytol z výberu vstupeniek spolu viac ako 3-tisíc eur, chce v nedeľu (28. 5.) odohrať zápas a výťažok takisto venovať na pomoc rodinám,“ doplnila Paulová.

Polícia prípad naďalej vyšetruje, rodiny, ktoré prišli o domov, našli útočisko u príbuzných. „Od júna sa dve z nich budú sťahovať do bytov, fungujúcich pre ubytovanie zamestnancov trnavskej automobilky. Sú v blízkosti ulice, kde doteraz bývali,“ informovala starostka.

K výbuchu plynu prišlo 13. mája v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Výbuch v bytovke v obci Biely Kostol
19
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM