Dominika Handzušová Kultúra

Folkový koncert v Berlineri: Tešiť sa môžete na TÝCHTO spevákov

Útulný priestor Berlinera sa v sobotu rozozneje tónmi folku. Pozrite si, kto na tomto koncerte bude hrať.

Ilustračný obrázok k článku Folkový koncert v Berlineri: Tešiť sa môžete na TÝCHTO spevákov
Zdroj: Dnes24.sk

Folkový koncert prebehne v sobotu 21. marca od 19:00. hod. Zaplatíte zaň 2 €.

Vystačia si s gitarou a vlastným hlasom

„Ľudský hlas je azda pôvodný hudobný nástroj. Útulný priestor Berlinera zase praje hudbe nenáročnej na obsadenie. Rozhodli sme sa preto pozvať muzikantov, ktorí si vystačia so svojím hlasom a gitarou,“ hovorí Michal Klembara z OZ Publikum.sk.

Folk ako žáner je taký starý, že je nový. Čo dokazuje aj maturantka Lívia Doležalová z blízkeho Hlohovca. Ďalšie novodobé „ľudovky“ zahrajú a zaspievajú Aleš Švec, tiež Hlohovčan, a Ján Hito Hurtík, pôvodom z Prievidze, ktorý sa v Berlineri zastaví v rámci turné k novému albumu Akurát (RedGuerilla) z decembra 2014.

Informácie o vystupujúcich

Gitarista a spevák Aleš Švec hráva s Danom Hanákom v zoskupení Acoustic Beat. Aleš skladá vlastné piesne a niektoré z nich interpretuje aj v pop-rockovej kapele Druhá edícia. V Berlineri vystúpi so sprievodom basgitary Ivana Saba.

Lívia Doležalová má 19 rokov a pochádza z malej dedinky pri Hlohovci. Hrá asi 6 rokov, za ten čas už vystriedala viacero projektov, napríklad aj jazzovú kapelu. V súčasnosti vystupuje sólo s gitarou alebo v spojení gitara a kontrabas (Marek Selnekovič). Tvorí vlastné skladby, ktoré zatiaľ predstavila hlavne v Hlohovci, preto sa už veľmi teší na Trnavu. Lívia chce svojím spevom a gitarkou robiť ľuďom radosť.

Pesničkár Ján Hito Hurtík je pôvodom z Prievidze. Hrá niečo na pomedzí folku, bluesu, country a punku. Po demonahrávke HITO (2009) a samizdatovom albume Vysypala sa… (2010) vydal so sprievodnou kapelou Stromáci EP Bicykel (2012) a v decembri 2014 sólový album Akurát.

Čítajte tiež: Zážitky a posolstvá vo fotografiách: V múzeu otvoria výstavu Trnavský objektív.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM