Monika Hanigovská Rôzne

FOTO: Bude sa Trnava pýšiť novou atrakciou? Bročka sľubuje minimálny zásah do prírody

Obľúbenú lokalitu si možno vychutnáme po novom! Pozrite sa, čo nové by sme mohli nájsť v Kamennom mlyne. Ako sa vám páči projekt?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bude sa Trnava pýšiť novou atrakciou? Bročka sľubuje minimálny zásah do prírody
4
Galéria

Stane sa novou dominantou Trnavy a okolia? V Kamennom mlyne by mohla vyrásť rozhľadňa na pomedzí lužného lesíka a rybníka.

Vyhliadková veža by mala byť vysoká vyše 32 metrov a siahala by tak až nad koruny stromov.

„Pokračujeme v procese získavania povolení a finalizácie projektovej dokumentácie,“ vysvetľuje primátor Trnavy Peter Bročka na svojom facebookovom profile.

Prírodu šetria

Milovníkov prírody poteší aj minimálny zásah do prírody. „Po úprave trasy dovozu stavebných častí sa podarilo minimalizovať výruby a zásahy do okolitého prostredia, čo je dobrá správa.“

„Pri tomto projekte chceme zvýrazniť aj edukatívny rozmer atrakcie, preto „cesta hore“ bude zároveň možnosťou dozvedieť sa niečo nové o zvieratách,“ prezrádza P. Bročka.

Aktuálne a zaujímavé správy z nášho mesta:

Ďalším bonusom

„Rekreačná oblasť Kamenný mlyn je srdcovkou veľkej časti Trnavčanov. Vyhliadková veža by bola ďalším bonusom,“ povedal pre Trnava24 poslanec MZ Trnava Ladislav Beňo.

Nová atrakcia by neponúkla len krásnu panorámu Malého Ríma a Malých Karpát. Projekt by vytvoril dobré podmienky pre pozorovanie okolitého vtáctva.

„V Kamennom mlyne našlo domov vodné vtáctvo. Prostredníctvom vyhliadkovej veže nahliadneme do ich sveta,“ prezrádza nám na záver Ladislav Beňo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Páči sa vám projekt vyhliadkovej veže v Kamenáči?

nie

Stalo sa doma

Lákavé plány v Kamenáči: VIZUALIZÁCIA vyhliadkovej veže!
4
Galéria

VYHLIADKOVÁ VEŽA V KAMENÁČI pokračuje v procese získavania povolení a finalizácie projektovej dokumentácie. Po úprave...

Posted by Peter Bročka on Tuesday, May 11, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM