Dominika Handzušová Krimi

FOTO cesty, kde si treba dať špeciálne pozor: Pozeráte sa na najnehodovejší úsek celého kraja

Za prvých deväť mesiacov tohto roka sa v Trnavskom kraji stalo 936 dopravných nehôd. Spoločným menovateľom niektorých z nich je jedna cesta. Pozrite sa, ktorý úsek je v našom kraji najnebezpečnejší...

Ilustračný obrázok k článku FOTO cesty, kde si treba dať špeciálne pozor: Pozeráte sa na najnehodovejší úsek celého kraja
Zdroj: Policajný zbor SR

Od januára do septembra roku 2014 sa v Trnavskom kraji stalo 936 nehôd. Je to o 34 viac ako v rovnakom období v minulom roku. Počet nehôd s následkom na zdraví bolo pritom v celom kraji 570, o život prišlo celkom 28 ľudí.

Najviac v Trnave

Ako sme vás už informovali, najviac nehôd v kraji sa stalo v Trnavskom okrese. „V okrese Trnava evidujeme od začiatku roka do konca septembra tohto roku 260 dopravných nehôd,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. Chodci zavinili podľa nej menej, no cyklisti viac nehôd ako vlani.

Tu naozaj pozor!

A na ktorom úseku v celom našom kraji sa stalo v tomto roku najviac nehôd? „Zo štatistických ukazovateľov vyplynulo, že najnehodovejším úsekom v Trnavskom kraji je Juhovýchodný obchvat mesta Trnava. Ide o cestu prvej triedy I/51 a to konkrétne úsek od križovatky so Zavarskou cestou po odbočku k nákupným centrám, teda v kilometri 130 – 130,600,“ prezradila hovorkyňa.

Tak ako vedie v celkovom počte nehôd, krajské mesto má teda aj úsek s najkoncentro­vanejšími havárkami. Cesta má len niekoľko stoviek metrov, v priebehu deviatich mesiacov tu došlo k 5 dopravným nehodám. Ďalšia pribudla v októbri. Zranenie pri nich podľa hovorkyne utrpelo osem ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM