Monika Hanigovská Rôzne

FOTO: Hasiči v Trnavskom kraji dostali novú techniku, kompresory za 30-tisíc eur

Na pôde Hasičskej stanice v Trnave odovzdal Viskupič kompresory potrebné na tlakovanie nádob autonómnych dýchacích prístrojov. Technika sa má dostať aj mimo mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hasiči v Trnavskom kraji dostali novú techniku, kompresory za 30-tisíc eur
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hasiči v Trnavskom kraji dostali v stredu nové kompresory potrebné na tlakovanie nádob autonómnych dýchacích prístrojov. Za viac ako 30 000 eur ich z prostriedkov Centrálneho krízového fondu zabezpečil Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

Kompresory obohatia prístrojové vybavenie profesionálnych hasičov v Trnave, Dunajskej Strede, Galante, Senici a Skalici, spoločný budú mať v Piešťanoch a Hlohovci.

Slávnostne v Trnave

Prístroje príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) odovzdal predseda TTSK Jozef Viskupič na pôde Hasičskej stanice na Rybníkovej ulici v Trnave. Riaditeľ trnavského krajského riaditeľstva HaZZ Vojtech Valkovič uviedol, že zariadenia budú k dispozícii aj zborom dobrovoľných hasičov v jednotlivých obciach kraja. Doterajšie zariadenia dajú hasiči podľa jeho slov repasovať, aby ich mohli mať v zálohe.

Zdroj: TASR

Pomohol už viackát

Centrálny krízový fond TTSK bol zriadený ako prvý v rámci vyšších územných celkov na Slovensku v roku 2009. Funguje na princípe, že nenávratnú finančnú podporu poskytne obciam, ktoré v kalendárnom roku prispejú čiastkou 0,5 eura za každého svojho obyvateľa. Ostatné obce, ak ich postihne nešťastie, sa môžu na fond obrátiť so žiadosťou o bezúročnú pôžičku.

Od svojho vzniku pomohol viacerým obecným samosprávam pri záplavách či veterných smrštiach, z prostriedkov sa kúpilo už aj 100 hadíc k čerpadlám pre Komplexnú centrálnu záchrannú službu v Gabčíkove a veľkokapacitné kalové čerpadlá pre hasičov v Senici, Trnave a Dunajskej Strede.

FOTO: Hasiči v Trnavskom kraji dostali nové kompresory
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM