han Kultúra

FOTOGALÉRIA: Trnavskú bránu odpálila Lúčnica! POZRITE, ako im to išlo!

Hneď počas úvodného dňa 20. ročníka medzinárodného festivalu tanca, spevu a tradičných krojov Trnavská brána v Trnave, vystúpil umelecký súbor Lúčnica.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Trnavskú bránu odpálila Lúčnica! POZRITE, ako im to išlo!
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Počas soboty sa v Mestskom amfiteátri uskutočnili vystúpenia amatérskych folklórnych súborov z viacerých regiónov Slovenska. Dopoludnia to bola Kindršúla a popoludní Škola tanca s Univerzitným folklórnym súborom Trnafčan.

Niečo o podujatí

Festival sa už v svojich začiatkoch odlišoval od ostatných folklórnych podujatí tým, že sa konal priamo na hlavnom námestí Trnavy a jeho priľahlom okolí. Názov je odkazom, že Trnava, prvé slobodné kráľovské mesto na Slovensku, malo v minulosti prívlastok otvorená brána obchodu. V hradbách boli štyri brány otvorené obchodníkom, remeselníkom a tiež kultúre.

V posledných ročníkoch začal zvyčajne trojdňový festival niektoré z podujatí presúvať do prírodného prostredia amfiteátra a v súčasnosti sa v ňom koná už gro vystúpení. Dopĺňajú ich akcie na pešej zóne pred radnicou. V tomto roku festivalové podujatia a zámery oklieštila pandémia ochorenia COVID-19.

Ďalšie aktuálne témy

Lúčnica to rozbalila v Trnave
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM