Dominika Handzušová Kultúra

Fotoklub Iris si k jubileu splnil sen: Na výstave odprezentuje vlastnú knihu

V rámci osláv päťročnej existencie si členovia fotoklubu splnili sen. Výber z ich tvorby vydali v podobe knihy. Odprezentujú ju na výstave v západnom krídle radnice.

Ilustračný obrázok k článku Fotoklub Iris si k jubileu splnil sen: Na výstave odprezentuje vlastnú knihu
Zdroj: TASR

Občianske združenie fotoklub Iris oslávilo v roku 2014 svoju päťročnú existenciu. Pri tejto príležitosti sa jeho členovia rozhodli vydať knihu z fotografií. Ako sa neľahkej úlohy zhostili sa môžete prísť sami presvedčiť.

"Nemali sme doteraz žiadne skúsenosti s podobnými projektmi, takže sme sa aj trochu obávali, či výsledok splní naše očakávania. Ale listovať vlastnou knihou, počúvať šušťanie jej stránok, cítiť vôňu tlačiarenskej farby, bolo pre členov fotoklubu veľkou motiváciou,“ hovorí predseda fotoklubu Iris Milan Marônek.

Kniha Fotoklub IRIS s podtitulom Výber z tvorby členov fotoklubu IRIS prezentuje na stošestnástich stranách tvorbu osemnástich členov fotoklubu. Každý z autorov tu má priestor prezradiť čo-to o sebe a o vzťahu k tomuto ušľachtilému koníčku. Zjednocujúcim prvkom knihy aj výstavy je čierno-biela tonalita fotografií. Naopak, rozdielne sú jednotlivé žánre, ktorým dávajú vo svojej tvorbe členovia fotoklubu Iris prednosť – krajina, reportáž, inscenovaná fotografia, portrét a iné.

Vernisáž s prezentáciou a krstom obrazovej publikácie sa uskutoční v utorok 3. februára o 17:00 hod. Výstava bude následne otvorená do 26. februára, vždy v utorok a vo štvrtok od 10:00 hod. do 12:00 hod. a od 14:00 hod. do 17:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM