BTW Kultúra Správy

FOTOSÉRIA: Na Smolenickom zámku točia rozprávku. Uvidíme ju už na Vianoce!

Rozprávku s názvom O liečivej vode pripravuje RTVS.

Ilustračný obrázok k článku FOTOSÉRIA: Na Smolenickom zámku točia rozprávku. Uvidíme ju už na Vianoce!
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

O nahrávaní rozprávky O liečivej vode v v romantickom prostredí Smolenického zámku informoval Marián Prevendarčík z odboru komunikácie RTVS.

Príbeh o víťazstve dobra

Podľa producenta Patrika Pašša bolo ambíciou vytvoriť rozprávku, ktorá v sebe ponesie posolstvo víťazstva dobra a lásky nad zlom. „Prinesie aj trochu mágie a zároveň atraktívne spracovanie, ktoré ukáže nielen prírodné bohatstvo Slovenska, ale poukáže aj na dôležitosť ochrany vzácnych prírodných zdrojov,“ uviedol producent Patrik Pašš.

Rozprávka nás zavedie do krajiny, v ktorej odpradávna žili vo vzájomnom rešpekte vedľa seba ľudský svet a svet vôd. V ľudskom svete vládne spravodlivou rukou kráľ Juraj, ktorý ovdovel a stará sa o svoju dcéru Hanku. Vo vodnom svete, ktorý je pre ľudské oči neviditeľný, vládne Vodná pani spolu so svojimi pomocníkmi.

„Chceme, aby z rozprávania príbehu vyžarovala radosť a energia, no predovšetkým ľudskosť, pretože kráľovstvo vody odráža pozemský svet a bytosti v ňom, pri všetkej dokonalosti, majú svoje slabosti,“ doplnil režisér Ján Sebechlebský.

Ktorých hercov uvidíme

„Predstavujem postavu princeznej. Posolstvom rozprávky je to, že niektoré veci sa nedajú speňažiť. V minulosti som si už v rozprávke zahrala, nehrala som princeznú, ale naopak smrtku,“ uviedla 18-ročná česká herečka Darija Pavlovičová, ktorá stvárni postavu dobrej princeznej Hanky.

Kráľa Juraja si zahrá Marián Mitaš, Jakuba stvárni Jakub Spišák a Vodnú pani česká herečka Linda Rybová. Ďalšie úlohy stvárnia slovenskí a českí herci – Juraj Hrčka, Zuzana Kanócz, Rebeka Poláková, Juraj Kemka, Petr Vaněk, Attila Mokos, Marián Labuda ml., Michal Režný, Peter Šimun a ďalší.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM