han Futbal Šport

Futbalisti Spartaka plánujú odísť do zahraničia: PODARÍ sa im to v čase korony?

Futbalisti trnavského Spartaka sa po netradične krátkej dvojtýždňovej prestávke zapoja do zimnej prípravy už 2. januára 2021.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Spartaka plánujú odísť do zahraničia: PODARÍ sa im to v čase korony?
Zdroj: www.fcspartaktrnava.com

Dôvodom na skorý štart je účasť „andelov“ na atraktívnom turnaji Malta – Tipsport Cup.

Kedy odletia?

Odlet na Maltu je 4. januára, domov sa výprava vracia 10. januára. Na turnaji sa okrem Spartaka predstavia české prvoligové mužstvá Zbrojovka Brno a Sigma Olomouc, štvoricu doplní zatiaľ neznámy rakúsky prvoligista. Aktéri odohrajú po dva zápasy, víťazi prvých duelov budú hrať finále, zdolaní o 3. miesto.

Budú v bubline

Trnavu čaká prvý zápas 6. januára, duely o konečné umiestnenie sú naplánované na sobotu 9. januára. Počas turnaja budú všetci účastníci v „bubline“, ktorú bude tvoriť hotel a športový areál, kde budú prebiehať zápasy a tréningové jednotky. „Po návrate z Malty bude ďalšia časť prípravy prebiehať v domácich podmienkach. Spartak dostal pozvánku zúčastniť sa na česko-slovenskej zimnej Tipsport lige, jednu základnú skupinu dokonca usporiada. Hrať sa bude na ihrisku s umelým povrchom v areáli trnavskej Slávie. Okrem Trnavy sa na zimnej lige predstavia v "slovenskej“ skupine aj Trenčín, Zlaté Moravce a Skalica. Zvyšné tri skupiny sa odohrajú v Česku," informoval klubový web Spartaka.

Rozpis zápasov

Zverenci Norberta Hrnčára sa postupne stretnú s AS Trenčín (12. januára o 13.00 h), ViOnom Zlaté Moravce (16. januára o 13.00 h) a Skalicou (20. januára o 11.00 h). Hrá sa systémom každý s každým, ktorý určí víťaza. „Príprava je paradoxne otočená naruby, keďže najťažšie zápasy odohráme v úvode. Túto situáciu však spôsobila pandémia a fakt, že okolité ligy začínajú jarnú časť už oveľa skôr. Napriek tomu sme radi, že v generálke privítame tradičného súpera, ktorý síce v tejto sezóne účinkuje iba v našej druhej lige, ale má najvyššie ciele. Turnaj na Malte berieme zároveň ako také sústredenie v dobrých klimatických podmienkach. Hráči to nebudú mať vôbec ľahké, lebo prestávka bude veľmi krátka a na zraz musia prísť pripravení,“ citoval klubový web športového riaditeľa Andreja Kostolanského.

V závere prípravného obdobia ešte čakajú Trnavu dva prípravné duely. Najskôr doma s Petržalkou 30. januára, generálka pred ligou bude 5. februára na Štadióne Antona Malatinského a súperom bude líder druhej ligy z Banskej Bystrice. Jarná časť Fortuna ligy by sa mala začať 13. februára.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM