Rastislav Búgel Futbal

Futbalová reprezentácia v Trnave: Odohrá prípravný zápas so Severným Írskom

Generálkou na finálový turnaj majstrovstiev Európy vo Francúzsku bude pre slovenských futbalistov prípravný zápas so Severným Írskom 4. júna. Informoval o tom v piatok Slovenský futbalový zväz (SFZ) na oficiálnom webe.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová reprezentácia v Trnave: Odohrá prípravný zápas so Severným Írskom
Zdroj: TASR

Duelom so Severnými Írmi vyvrcholí program prípravy zverencov trénera Jána Kozáka na EURO, pričom aj tí sú účastníkmi šampionátu. Zápas sa odohrá v Trnave, čas výkopu, ceny vstupeniek a začiatok ich predaja SFZ oznámi neskôr.

Nastala tak unikátna situácia, keď sa slovenská reprezentácia v priebehu jedného kalendárneho roka stretne so všetkými piatim krajinami z Britských ostrovov. V príprave na ME sa Slováci stretnú 29. marca v Dubline s Írmi, priamo na EURO 2016 odohrajú súboje s Walesom aj Anglickom a v na jeseň v kvalifikácii MS 2018 budú čeliť opäť Anglicku a Škótsku. V príprave na ME SR nastúpi aj proti Lotyšom 25. marca v Trnave a 29. mája na pôde úradujúcich majstrov sveta Nemcov v Augsburgu.

V doterajšej histórii sa Slováci so Severným Írskom stretli trikrát, v priateľskom zápase v roku 1998 v Belfaste prehrali 0:1, v kvalifikácii na MS 2010 zverenci Vladimíra Weissa v oboch zápasoch vyhrali – doma 2:1 a vonku 2:0.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM