han Futbal Šport

Futbalový Spartak pred zápasom roka hlási: POZOR, dodržujte prísnu hygienu! O čo ide?

Vo finále baráže o Európsku ligu UEFA si zmerajú sily futbalisti Spartaka Trnava a MFK Ružomberok. Ale bacha, na štadióne budú platiť prísne nariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový Spartak pred zápasom roka hlási: POZOR, dodržujte prísnu hygienu! O čo ide?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Výhodou pre zverencov trénera Mariána Šarmíra môže byť búrlivá domáca kulisa i skutočnosť, že pred necelými dvoma týždňami Liptákov v lige zdolali 2:0.

Kto z koho?

Spartak sa do finále baráže kvalifikoval po utorkovom domácom triumfe 3:0 nad AS Trenčín. Ružomberok sa na postup nadrel viac, Michalovce zdolal 1:0 po góle Filipa Twardzika z jedenástky. Mužstvo trénera Jána Haspru si mohlo priamy postup do 1. predkola EL vybojovať už vo finále Slovenského pohára, v ktorom však prehralo so Slovanom Bratislava 0:1. „Ružu“ čaká druhý pokus preniknúť do pohárovej Európy cez baráž.

V Trnave si veria

Spartakovci dúfajú, že piatkový zápas „o všetko“ priláka na tribúny viac ľudí. Na Trenčín ich neprišlo ani tritisíc. „Nečaká nás nič jednoduché, veď v rozpätí siedmich dní odohráme tretí náročný zápas. Našou výhodou by mohlo byť domáce prostredie a diváci, ktorí nás povzbudia. Hádam ich bude viac ako na Trenčín. Ďakujem každému kto prišiel, ale úprimne som si myslel, že ich bude na takýto dôležitý zápas viac,“ uviedol kouč Šarmír.

Výzva z domáceho klubu

Počet sa počet nakazených ľudí na koronavírus na Slovensku zvýšil, na stránke trnavského klubu vyzývajú k tomuto: „Chceli by sme v tejto súvislosti apelovať na všetkých návštevníkov Štadióna Antona Malatinského, aby dodržiavali hygienické nariadenia počas zápasu. Najmä dezinfikovanie rúk, nosenie rúšok, dodržiavanie sedenia v každom druhom rade a vyhýbať sa v čo najväčšej miere osobnému kontaktu. Dbajte prosím na pokyny usporiadateľskej služby, aby sa predišlo problémom.“

Účasť v Európskej lige UEFA 2020/2021 si zatiaľ vybojovali vicemajster MŠK Žilina a tretí tím fortunaligovej tabuľky FC DAC 1904 Dunajská Streda. Spolu s víťazom súboja Trnava – Ružomberok zasiahnu do hry už v 1. predkole, ktoré je na programe 27. augusta, hrá sa na jeden víťazný zápas. Žreb tejto fázy sa uskutoční 10. augusta.

View this post on Instagram

Potešme nielen trénera, ale aj hráčov, dodajme im spoločne potrebnú podporu, sme od Európskej ligy len jediný krok 🔴⚫️ —————————————————————— VSTUPENKY ➡️ Link v profile @spartak_sk ⬅️ —————————————————————— „Nečaká nás nič jednoduché, veď v rozpätí siedmich dní odohráme tretí náročný zápas. Našou výhodou by mohlo byť domáce prostredie a diváci, ktorí nás povzbudia. Hádam ich bude viac ako na Trenčín. Ďakujem každému kto prišiel, ale úprimne som si myslel, že ich bude na takýto dôležitý zápas viac.“ - Marián Šarmír 🎙 🔻🔻🔻 ✅ Lístky dostupné aj v klubovom fanshope a zajtra rovnako na pokladniciach |Športová ulica 🏟 ✅ Majitelia permanentiek z aktuálnej sezóny majú vstup na zápas voľný 🎟 • • • #TRNAVADOTEHO #CESTADOEUROPY #RODZINA #Spartak #SpartakTrnava #trnavacity #trnavatown #trnavaregion #FCST #FCST1923 #slovensko #europskaliga #europeanleague #igerssk #igersslovakia #fortunaliga #fortunaligask #futbal #slovenskyfutbal

A post shared by FC Spartak Trnava - official (@spartak_sk) on

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM