Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori bojujú o extraligu: Dorastenci hladko postúpili do finále

Hokejový dorast Trnavy opäť po roku bojuje o návrat medzi elitu. Brezno v semifinále vzdorovalo, najmä v domácom zápase to mali Gladiátori ťažké, napokon však v najkratšom možnom čase postúpili do finále.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori bojujú o extraligu: Dorastenci hladko postúpili do finále
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Dorasteneckí Gladiátori aj v tejto sezóne vyhrali základnú časť v predstihu. Do baráže s extraligistom však nepostúpili priamo ako pred rokom, tentokrát ich čaká ešte play-off. Cez semifinále prešli hladko po troch výhrach.

Doma bez problémov

Trnava v semifinále narazila na Brezno. Tím zo stredného Slovenska je známy tvrdou a agresívnou hrou a dobrým korčuľovaním. Najmä v treťom zápase v Brezne svoje kvality naplno ukázal a zápas tak mal úroveň vyššej ligy.

Zápasy v Trnave domáci vyhrali veľmi jasnými výsledkami – 7:2 a 12:1. Trnava bola efektívnejšia, mala dôraznejší tlak a lepšiu obranu i brankára. Brezno však napriek vysoko nepriaznivému stavu hrýzlo do poslednej chvíle. Bolo jasné, že Gladiátorom doma nič len tak nedaruje.

Bojovali so súperom i sami so sebou

Po prvý raz v sérii tu Trnavčania dokonca prehrávali. Tréner nebol po prvej tretine s výkonom svojich zverencov spokojný. „Počas celej prvej tretiny sme bojovali s pohybom, vôbec sme neplnili taktické pokyny, čoho výsledkom boli dva inkasované góly po viacerých chybách,“ rekapituloval Jozef Fabian po zápase. Po prvej tretine bol stav pre Gladiátorov nepriaznivý 1:2 a v kabíne padli aj dôraznejšie upozornenia. Po návrate na ľad už to bola iná Trnava a stav rýchlo zvrátila troma gólmi až na 4:2.

„V tretej tretine sme navýšili počet striel, no paradoxne úspešná bola iba jedna, hneď v úvode. Súper bol húževnatý, znížil na 4:5 a ďalej bol nebezpečný. Výsledok sme ubránili až do konca, kedy sme počas oslabenia ustáli aj powerplay súpera. Víťazstvo bolo vydreté, súper hral životný zápas, no teší nás jednoznačný postup do finále 3:0 na zápasy,“ mal napokon tréner dôvod na spokojnosť.

Na súpera čakajú

Finále odštartujú Gladiátori dvoma zápasmi doma, v sobotu 28. februára od 14:00 hod. a v nedeľu 1. marca od 17:00 hod. O ich súperovi sa rozhodne v stredu v rozhodujúcom semifinálovom zápase medzi Piešťanmi a Michalovcami.

Hladký postup dorastu Trnavy cez Brezno
22
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM