Dominika Handzušová Futbal

Grabež už znova trénuje: Stihne ešte túto sezónu?

Srbský futbalista Srdjan Grabež sa vracia na scénu. Dlhá rekonvalescencia trvala od augusta minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Grabež už znova trénuje: Stihne ešte túto sezónu?
Zdroj: TASR

Defenzívny univerzál Spartaka Trnava zhruba pred dvoma týždňami znova nabehol do prípravy. Informovala o tom oficiálna klubová stránka „bílích andelov“.

Šesť mesiacov od zákroku

Grabež sa zranil 24. augusta, keď v derby rezervných tímov Slovana Bratislava a trnavského Spartaka urobil taký nešťastný pohyb, že si roztrhol predné krížne väzy. „Už je to viac ako šesť mesiacov, čo mám za sebou operáciu u doktora Milankova z Nového Sadu. Po zákroku u tohto v Srbsku uznávaného odborníka na oblasť kolien som preležal na klinike šesť dní. Potom som začal rehabilitovať a chodil som na pravidelné kontroly,“ citovala slová Grabeža stránka Spartaka.

Teraz sa už cíti dobre, pripojil sa k mužstvu a trénuje spoločne s hráčmi. „Zapájam sa do rôznych hier, do súbojov ešte nie. Rozbieham sa pomaličky, ale verím, že o dva mesiace sa dostanem aj do zápasu.“

Do sezóny už zrejme nezasiahne

Podľa trénerov robí v príprave veľké pokroky, do hry však v tejto sezóne už nezasiahne. „Nebudem riskovať ďalšie zranenie, zostáva mesiac a pol do konca ligy. Počkám do leta, ak zostanem v klube, naplno nabehnem do sústredenia a prípravných zápasov. Uvidíme, či sa dohodneme. Je to na debate s vedením. Mám záujem zostať v Trnave,“ dodal futbalista použiteľný na ľavom kraji obrany, na poste stopéra i v strede zálohy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM