Správy

Hajdóczyho ulica sa mení pred očami: KEDY sprístupnia vynovený úsek? FOTO

Práce na Hajdóczyho pokračujú a už onedlho by sme sa mohli prejsť po prvom úseku. Mesto prezradilo, že sa blíži koniec prvej etapy opráv.

Ilustračný obrázok k článku Hajdóczyho ulica sa mení pred očami: KEDY sprístupnia vynovený úsek? FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava , Veronika Majtánová

„Nová podoba Hajdóczyho ulice naberá kontúry, zo súčasného stavu je už teraz možné odtušiť, ako veľmi sa zmení. Prakticky celý uličný priestor od Univerzity sv. Cyrila a Metoda až po križovatku s Maximiliána Hella bude kompletne obnovený," informuje mesto Trnava.

Proti bolo podložie

Aktuálne prebiehajú posledné úpravy prvej etapy rekonštrukčných prác. Vo výstavbe sú cestné a záhonové obrubníky. Rovnako sa pridávajú štrkové podsypy pod chodníky a cyklochodník.

„Tieto práce sú prípravou na to, aby sa počas budúceho týždňa mohla realizovať cementová stabilizácia pod asfalt cesty a cyklochodníka. Začne sa tiež ukladať dlažba na chodníkoch," dodáva radnica.

Dobu výstavby predĺžilo podmáčané podložie. To si vyžadovalo jeho spevnenie a väčšie a náročnejšie úpravy.

Prečítajte si tiež

„Prvá etapa zahŕňa 340 m, úsek od univerzity po Legionársku ulicu. Úsek bude jednosmerný od vstupu do areálu AŠK Slávia smerom na Cukrovú, pribudne tu cyklotrasa. Všetky existujúce chodníky budú zrekonštruované a dostanú dláždený povrch, priechody pre chodcov budú osvetlené a pred hlavným vstupom do AŠK Slávia budú vytvorené kolmé a pozdĺžne parkovacie miesta. Pozdĺžne parkovanie bude umožnené v smere od hlavného vstupu do AŠK Slávia až po koniec rekonštruovaného úseku," prezradilo vedenie mesta.

Kedy ho otvoria?

Pôvodné osvetlenie nahradili modernými LED svietidlami. Chýbať nebudú ani sadové úpravy a výsadba nových stromov.

„Po skončení prác prvej etapy bude úradne vydané predčasné užívanie, čím mesto zabezpečí prístup na ulicu. Prvý úsek Hajdóczyho ulice v novej podobe by mal byť pri priaznivom počasí sprístupnený chodcom, cyklistom aj automobilom už koncom tohto mesiaca," vysvetlilo mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

OBRAZOM: Prvá etapa rekonštrukcie Hajdóczyho ulice
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava , Veronika Majtánová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM