Správy

Haldy odpadkov konečne zmiznú: Zdevastovaný areál bývalého Milexu začali čistiť

Areál bývalého Milexu v Seredi je plný odpadkov. Po rokoch sa veci pohli a majiteľ začal s upratovaním objektu.

Ilustračný obrázok k článku Haldy odpadkov konečne zmiznú: Zdevastovaný areál bývalého Milexu začali čistiť
Zdroj: seredskenovinky.sk

S postupným zhodnotením a investovaním do nehnuteľností v bývalom areáli Milex v Seredi počítajú jeho súčasní vlastníci. Aktuálne sa zaoberajú kultiváciou schátraného areálu a podnikajú kroky aj k príprave postupnej demolácie objektov.

Majú zámer vypracovať plán rozvoja, svoje zámery chcú konzultovať s radnicou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Slahučková.

Prečítajte si tiež

Začali konať

Majitelia Milex Galanta a.s. pracujú na zabezpečení proti nelegálnemu vstupu na pozemky aj riešení kamerového systému. Prvé stretnutie primátora Serede Ondreja Kurbela s libanonsko-slovenským spolumajiteľom sa podľa Slahučkovej uskutočnilo v prvej polovici tohto roka. Primátor vtedy objasnil problémy, ktoré Seredi a jej obyvateľom vznikajú prítomnosťou zdevastovaných budov a neudržiavaného areálu. Získal prísľub, že spolumajiteľ zabezpečí vyčistenie a zabezpečenie.

S upratovaním pozemku sa už podľa hovorkyne začalo. „Jednou z dlhoročných tráum nášho mesta je tento chátrajúci areál. Počas posledných rokov sa pozemok a objekty stali živnou pôdou pre rôzne negatívne živly. Neskôr si ho vyhliadli spoločnosti, ktoré sa tam nelegálne zbavovali svojho odpadu. V súčasnosti prebieha čistenie pozemku od týchto odpadov za pomoci ťažkých mechanizmov,“ uviedol Kurbel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM