Monika Hanigovská Rôzne

Halloween príde do Trnavy aj okolia: Zážitky, strašenie v zámkoch a v múzeu

Október prináša i podujatia zamerané na halloween. Strašidlá, bosorky aj záhady sa usídlia na známych miestach. Pozrite si výber najzaujímavejších podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Halloween príde do Trnavy aj okolia: Zážitky, strašenie v zámkoch a v múzeu
Zdroj: TASR

Začiatkom novembra si síce zaspomíname na našich zosnulých, no ešte v októbri môžeme prežiť aj niekoľko zaujímavých halloweenskych podujatí. Tie potešia malých aj veľkých návštevníkov.

Ružindolská bosorka

6. októbra od 12.00 do 18.00, Ružindol, námestie za obecným úradom

Ako informuje mesto Trnava, známy príbeh opäť ožije, a to v podobe miestnych bosoriek, vďaka ktorým sa Ružindolčania už od stredoveku pasujú s prezývkou „bosoráci“. Tohtoročné historické udalosti budú inscenované v podobe nadväzujúcich scén.

„Nudiť sa určite nebudú ani najmenší vďaka workshopom a rôznym ďalším aktivitám. Do programu sa zapojí aj miestna Základná škola, deti si budú môcť vyrobiť svoj vlastný herbár vďaka mnohým aktivitám, ktoré ich na podujatí čakajú, program doplní aj miestny spevácky zbor Ružindolčané, miestni záhradkári ponúknu lokálne vínko, včelári med a iné produkty z medu, klub seniorov sa postará o gastro pochutiny starých mám a nebude chýbať ani program pre dospelých,“ informuje trnavská radnica. Vstup voľný.

Záhada v múzeu

27. októbra od 16.00 hod., dĺžka 240 minút, Galanta, Vlastivedné múzeum

Trnavský samosprávny kraj a Vlastivedné múzeum v Galante pozýva všetkých mladých, rodiny s deťmi, dospelých, ale i staršiu generáciu do svojich priestorov na dobrodružné podujatie s názvom Záhada v múzeu. Vstup voľný.

Strašidlá na Holíčskom zámku

23. – 25.október Holíčsky zámok

Mesto Holíč pozýva všetkých malých ale aj veľkých milovníkov strašidiel a duchov na akciu s názvom Strašidlá na Holíčskom zámku. Strašidelné prehliadky pre tzv. bojkov budú sprístupnené 23. – 25. októbra, vždy od 16.00 do 19.00 hodiny.

Strašidelné prehliadky pre odvážnych budú sprístupnené 26. októbra od 16.00 do 22.00 hodiny. Ako informujú organizátori podujatia, pripravený bude sprievodný program, občerstvenie aj predaj suvenírov. Vstupenky je možné zakúpiť výhradne v TIC Holíč.

Strašidlá aj na Smolenickom zámku

27. – 28. október Smolenický zámok

Aj Smolenický zámok obsadia strašidlá. Ako prezradili organizátori podujatia, účastníci prehliadky prežijú spolu s hlavným hrdinom jeho príbeh. Tento rok spracovali príbeh Nebojsu, podľa predlohy Pavla Dobšinského.

Podujatie sa uskutočnia 27. 10. 2017 od 11.00 do 22.00 hod., pričom posledná plánovaná prehliadka sa uskutoční o 21.40 hod. a 28. 10. od 11.00 hod., pričom posledná plánovaná prehliadka sa uskutoční o 19.00 hod. Ako upozorňujú organizátori podujatia, prehliadky sú organizované každých 20 minút, vstupy sú limitované počtom osôb a vstupenky možno zakúpiť len online.

Prehliadku strašidelného zámku spestrí maľovanie na tvár, lukostreľba, remeselný trh, animátori v kostýmoch a iné sprievodné atrakcie. Organizátor odporúča účasť detí od 6 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM