Krimi

Hľadaný Dávid Brtva prišiel vypovedať na súd: Nikto ho však nezadržal

Na právoplatne odsúdeného Dávida Brtvu v kauzách BMG a Horizont súd len pred niekoľkými dňami vydal európsky zatykač. Aj napriek tomu, že po ňom pátrajú, Brtva prišiel vypovedať na trnavský súd.

Ilustračný obrázok k článku Hľadaný Dávid Brtva prišiel vypovedať na súd: Nikto ho však nezadržal
Zdroj: TASR

Tu ho však nikto nezadržal a neposlal za mreže. Médiám poskytol rozhovor a odišiel domov. Vo večerných Správach na to upozornila RTVS.

Brtva je právoplatne odsúdený na deväť rokov v kauzách tunelovania nebankových spoločností BMG a Horizont. V minulosti si odsedel väčšinu trestu a žiada, aby mu zvyšok odpustili. V marci po vynesení verdiktu preto doručil Špecializovanému trestnému súdu žiadosť o odklad nástupu. Ten však zamietol koncom mája návrh odsúdeného na odklad výkonu trestu a ešte v ten istý deň vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu.

Brtva sa mal podľa niektorých informácií zdržiavať v Česku, preto súd 6. júna na neho vydal európsky zatykač. Deň po tom Brtva prišiel na Okresný súd v Trnave, kde žiadal o podmienečné prepustenie na slobodu. Po pojednávaní však podľa RTVS odišiel ako slobodný človek. Nikto z prítomných si totiž v registroch nepreveril, že pred súdom stojí odsúdený, po ktorom bolo v tom čase vyhlásené celoštátne a jeden deň aj európske pátranie. Brtva po pojednávaní na trnavskom súde poskytol médiam aj rozhovor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM