Futbal

Hladký postup Spartaka: V súčte nastrieľal Malťanom deväť gólov

Trnava bez problémov potvrdila pozíciu favorita. Odvetu efektívne rozhodla troma gólmi v prvom polčase rovnako ako v prvom zápase na Malte. Po výsledkoch 4:2 a 5:0 tak postúpila do druhého predkola, v ktorom ju čaká gruzínsky klub FC Zestafoni.

Ilustračný obrázok k článku Hladký postup Spartaka: V súčte nastrieľal Malťanom deväť gólov
Zdroj: TASR

Spartak Trnava – FC Hibernians 5:0 (3:0)
Góly:
21. a 90.+2 Sabo, 12. Mikovič, 28. Vlasko, 85. Mikinič,
ŽK: Kuzma, Bortel, Banovič, Mikinič – Failla, Dias, Bezzina. Rozhodoval: Dunauskas (Litva), 2220 divákov.
prvý zápas: 4:2, do 2. predkola postúpila Trnava

Spartak: Strapák – Janečka, Tóth (46. Banovič), Bortel, Čonka – Sabo, Kuzma – Schranz (59. Špalek), Vlasko, Chovanec – Mikovič (64. Mikinič)
Hibernians: Balzan – Muscat (65. Degabriele), Soares, Da Gracia, Desira – Bezzina, Kristensen – Marcelo Dias, Cohen, Failla – Farrugia

Prvý polčas

Na novom vyhrievanom trávniku Malťania začali nervózne a pasívne, robilo im vôbec problém aspoň trikrát si prihrať za sebou. Trnava s prehľadom získala územnú prevahu a v 12. minúte udrela gólovo prvýkrát. Pekná akcia stredom poľa rezultovala v nechytateľná strelu Mikoviča pod hornú žrď. Bol to jubilejný 100. gól Trnavy v pohárovej Európe.

V 21. minúte rýchla krídelná akcia domácich priniesla center, ktorý prešiel cez celú 16-ku ku Vlaskovi, ten na zlatom podnose priťukol Sabovi, ktorého strela prekĺzla za chrbát brankára Balzana. Domáci boli rýchlejší, aj v myslení, resp. dôraznejší v osobných súbojoch, a tak tretí gól v 28. minúte padol po centri Čonku a zakončení Vlaska vo vnútri pokutového územia. Hostia zahrozili v 40. minúte po Cohenovom priamom kope, ale lopta šla vedľa ľavej žrde.

Druhý polčas

Do druhého dejstva nahradil zraneného stopéra Tótha Banovič. Futbal pred intenzívne povzbudzujúcou kulisou trnavských fanúšikov sa hral viac-menej medzi šestnástkami. Tempo hry rekordy nelámalo, ale určite to nebol peší futbal. Hibernians už oveľa lepšie kombinoval, no čistú šancu si nevytvorili.

Domáci mali neustálu prevahu a kontrolu nad zápasom, gólom ju však vyjadrili až v 85. minúte po peknom vyšachovaní obrany Malťanov vďaka striedajúcemu Mikiničovi a v 90.+2 minúte peknou strelou aj druhým gólom v súboji vďaka Sabovi.

Hlasy trénerov

Branko Niševič, tréner Hibernians: „Gratulujem Trnave k postupu. Už po prvom zápase sme vedeli, že hráme proti ťažkému súperovi. Chceli sme uhrať dobrý zápas, čo by bola remíza. Ale hneď v prvom polčase sme inkasovali trikrát. Hrali sme príliš otvorene, málo organizovane a doplatili sme na to. Trnava hrala oveľa intenzívnejšie.“

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Sme radi, lebo sme stále v plnej príprave. Program sa nahusťuje, plus máme do toho ďalšie zranenia. Výsledky oboch súbojov sú pozitívne, ale nebolo to jednoduché ani na Malte. Boli technickí, ale v defenzíve slabší. Žiadny súper v Európskej lige nie je ľahký súper. Postup bol povinnosťou.“

EL: Trnava - Hibernians
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM