Monika Hanigovská Hokej

Hokejisti Trnavy zdolali Považskú Bystricu: Vedú skupinu o udržanie v I. lige

Trnavčania zdolali na domácom ľade súpera. Gladiátori ukončili zápas s Považskou Bystricou 6:5.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Trnavy zdolali Považskú Bystricu: Vedú skupinu o udržanie v I. lige
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na domácom zimnom štadióne sa trnavskí bojovníci popasovali z hokejistami z klubu HK'95 Pov. Bystrica v 5. kole play out I. ligy.

„Spočiatku stála šťastena na strane Bystričanov, keď v prvej tretine strelili dva góly ich hráči Pavol Kubala (06: 03) a Milan Drevenák (16: 07). V druhej časti sa už sily vyrovnali, keď za Trnavu exceloval Nino Szalay (22: 52) a za Bystricu Milan Drevenák (20: 27),“ hodnotí zápas HK GLADIATORS Trnava na sociálnej sieti.

„Vietor sa definitívne obrátil v treťom úseku. Puk padal na striedačku do bránky hostí ale aj domácich. Bystričania sa tešili z dvoch presných striel Milana Dolinajca (46: 42) a Tibora Bezáka (54: 22). Gladiátori po troch góloch Mareka Lindemana (46: 10), Pavla Poláčka (48: 02) a Filipa Klemu (55: 28) stále zaostávali za súpermi o jeden bod. V záverečnej minúte a pol skúsili hru šiestich hráčov bez brankára, čo sa ukázalo prospešné tridsať šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času,“ zhodnotil klub.

Presný zásah Trnavčana Nina Szalaya spôsobil, že zápas pokračoval do predĺženia.

Radosť domácich zavŕšil Hrbáčik, keď ukončil zápas 6:5. Najlepším hráčom Trnavy bol vyhlásený Pavol Poláček a premiantom Bystrice Milan Drevenák.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Ocenený Pavol Poláček HK Gladiators Trnava: „Snažili sme sa predviesť dobrú hru pre divákov. Spočiatku sa nám to nedarilo, ale neskôr sme zlepšili pohyb. V tretej tretine sme v presilovke dali gól, to nás namotivovalo zabojovať o výsledok. Ešte nás čaká posledný zápas proti Novým Zámkom B. Otvorene nad nimi by sme mali vyhrať.“

HK Gladiators Trnava – HK'95 Považská Bystrica 6:5 pp (0:2, 1:1, 4:2 – 1:0)

Góly: 23. Szalay (Mrava, Klema), 46. Lindeman, 49. Poláček, 56. Klema (Szalay, Mrázik), 60. Szalay (Klema), 62. Hrbáčik (Kuna, Poldruhák) – 7. Kubala (Bezák, Koreník), 17. Drevenák, 21. Drevenák (Turan, Nahálka), 47. Dolinajec (Ligas), 55. Bezák (Németh). Rozhodovali: Druga – Vyšný, Kovalík, vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše Poláček (Trnava) 10 min za napádanie rozhodcov, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 105 divákov.

Celkové – O Play Out (Playout)

Poradie Tím Body
1. Trnava 11
2. Považská Bystrica 10
3. Nové Zámky 9
4. Prešov 0

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM