Správy

Hotely v regióne sú sklamané: Čakali väčší záujem o pobyt v karanténe

Pre ľudí s pozitívnym výsledkom testu na nový koronavírus mali vyčlenené desiatky miest. Hotely sa však neplnia podľa očakávaní.

Ilustračný obrázok k článku Hotely v regióne sú sklamané: Čakali väčší záujem o pobyt v karanténe
14
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Minimálny záujem o karanténny pobyt v Trnavskom kraji po víkendovom testovaní na nový koronavírus zaznamenali vo vyhradených ubytovacích zariadeniach.

Trnavský hotel Holiday Inn a Slovenské liečebné kúpele (SLKP) Piešťany, a.s. hlásia nateraz zhodne po troch ubytovaných. Podľa ich predstaviteľov záujem nenaplnil očakávania.

Menej ako čakali

SLKP vyhradili dva hotely na Kúpeľnom ostrove. Jeden podľa obchodného a marketingového riaditeľa Petra Hlaváča pre pozitívne testovaných a druhý pre negatívne testovaných, ktorí by nechceli tráviť čas karantény s pozitívne testovaným rodinným príslušníkom v domácom prostredí.

„Máme ubytovaných troch pozitívnych klientov,“ povedal s tým, že percento pozitívnych testov bolo v Piešťanoch nízke.

Veľa telefonátov

Riaditeľ hotela v Trnave Vladimír Mičko povedal, že majú vyčlenených 71 miest pre ľudí s pozitívnym výsledkom testu. „Mali sme veľa telefonátov, ale málo ubytovaných,“ konštatoval. Podľa neho bola celoslovenská kapacita na ubytovanie pozitívne testovaných privysoká.

V regióne bola na takéto ubytovanie vyčlenená aj chata v Chtelnici, jej majiteľ má počas pondelka nedostupné telefónne číslo.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Zábery z plošného testovania v Trnave
14
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM