Webnoviny - Futbal

Hráči Trnavy uznali silu Lokomotivu

Štvrtkový nerozhodný výsledok s Lokomotivom Moskva 1:1 v odvete play-off Európskej ligy UEFA znamenal po minulotýždňovej prehre 0:2 v ruskej metropole pre slovenský tím FC Spartak Trnava definitívny stop v tejto druhej najvýznamnejšej futbalovej klub

(WEBNOVINY) – Hlavná skupinová fáza EL UEFA zostala pre „bílich andelov“ iba snom.

„Určite som sklamaný z toho, že sme nepostúpili ďalej. Na druhej strane môžeme mať hlavy hore. Vypadli sme s veľmi silným súperom, ale po rovnocennej partii,“ uviedol v mixzóne Štadióna Antona Malatinského po štvrtkovej odvete defenzívny stredopoliar Marek Kaščák, ktorého český kouč trnavského tímu Pavel Hoftych pochválil na pozápasovej tlačovej besede a označil ho za najlepšieho hráča domáceho mužstva.

Aj brankár Martin Raška poznamenal, že „spartakovci“ neboli moskovskému klubu iba príjemným sparingpartnerom. „Škoda len, že sme nezvládli ten povestný posledný krôčik. Klobúk dole pred všetkými našimi hráčmi, že sme remizovali s takým kvalitným tímom, akým je Lokomotiv. Súper vo víkendovej ligovej generálke šetril množstvo hráčov, my sme hrali v Žiline v plnom zložení a nešetrili sme nikoho. Napriek tomuto faktu sme zvládli odvetu výborne,“ vyjadril svoj názor 34-ročný český strážca bránky Spartaka.

Raška sa stal hrdinom zápasu

Práve Raška sa stal jedným zo smutných hrdinov štvrtkového odvetného zápasu. V 76. min posúdil taliansky hlavný arbiter Luca Banti za stavu 1:0 pre Trnavu jeho zákrok v šestnástke na prenikajúceho útočníka hostí Syčova ako nedovolený, nariadil pokutový kop a Rašku vylúčil. Nigérijčan Victor Obinna v 80. min vyrovnal na 1:1 a pre trnavských futbalistov áuž bolo neriešiteľnou úlohou streliť na postup tri góly.

Záver stretnutia sa „zvrhol“ na nechutnosti – na trávniku i v hľadisku panovala obrovská nervozita. Hráči sa medzi sebou strkali, osočovali, diváci pískali, hádzali delobuchy a nadávali najmä na talianskeho rozhodcu.

V nadstavenom čase si to „odniesli“ ďalší dvaja domáci futbalisti Pavel Malchárek a Patrik Čarnota, ktorí rovnako ako Raška videli z ruky arbitra z Apeninského polostrova červenú kartu.

Tú dostal aj futbalista Lokomotivu Ozdojev, moskovský klub však za piskotu divákov nepochopiteľne dohral pár zostávajúcich minút duelu s plným počtom jedenástich futbalistov.

„Približne od 70. minúty bolo na ihrisku plno emócií. My sme to nezvládli. Bolo tam niekoľko nechutných zákrokov, ale taký je futbal, emócie patria k nemu. Červené karty budú chalanov mrzieť asi až na budúcu sezónu, keď nadobudnú platnosť disciplinárne tresty v prípade nášho postupu do pohárovej Európy,“ zhodnotil udalosti zo záveru štvrtkového duelu M. Kaščák. K jeho slovám sa pridal aj brankár M. Raška: „Škoda toho nervózneho záveru, ale taký je futbal. V tomto zápase sme nemali šťastie, možno ho budeme mať na budúci rok.“

Skúsený stredopoliar Mário Bicák veril za stavu 1:0 v postup Spartaka do skupinovej fázy EL UEFA.

„Škoda vylúčenia Martina Rašku. Myslím si, že keby súper nekopal pokutový kop, udržali by sme to, pridali ďalší gól a aj postúpili,“ vyjadril sa 31-ročný ľavonohý krídelník a dodal: „Snažili sme sa hrať do tela, ale rozhodca to pískal prísne proti nám. Zbytočne sme dostali veľa žltých a v úplnom závere aj červených kariet. Ukázalo sa, že výkon arbitra bol napokon rozhodujúci. Ovplyvnilo nás to natoľko, že v druhom polčase sme sa nedokázali sústrediť na výkon, ani si vypracovať gólové príležitosti.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM