Krimi

Hrôza na trnavskej stanici: Prepadávali ľudí, surovo DOBILI ženu aj INVALIDA!

Trnavská polícia obvinila z útokov a prepadnutí päť osôb. Vyšetrovateľ žiada pre všetkých väzbu.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza na trnavskej stanici: Prepadávali ľudí, surovo DOBILI ženu aj INVALIDA!
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia chytila osoby, ktoré mali prepadávať osoby na trnavskej železničnej stanici. Prípady sa stali koncom minulého roka. Trnavskí vyšetrovatelia a operatívni pracovníci z Okresného riaditeľstva PZ v Trnave na prípadoch intenzívne pracovali a výsledkom sú zadržané dve ženy a traja muži.

Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu lúpeže a žiada pre nich väzbu.

Surovo ju zbili

Jednu ženu surovo bili až pokým sa nehýbala. „Na 39-ročnú ženu si trúfla trojica, dvaja muži a žena potom, čo spoločne popíjali. Keď zistili, že žena má stále peniaze, jeden ju vylákal na autobusovú zastávku. Tam ich čakali ďalší dvaja, ktorí ženu napadli úderom do hlavy. Po páde na zem jej 19-ročný mladík stupil opakovane na tvár, ostatní na ženu fyzicky útočili a v útoku prestali, až keď obeť nekládla žiadny odpor a zostala nehybne ležať na zemi,“ opisuje jeden z prípadov trnavská polícia.

Kabelku, ktorú sa snažili žene vytrhnúť, zobrali a lup si rozdelili. Pri útoku utrpela obeť zlomeninu stavca a skončila v trnavskej nemocnici.

Prečítajte si tiež

Dobili aj invalida

Druhou obeťou bol 59-ročný muž, s francúzskou barlou. Dvojica, muž a žena sa ho pýtali na drobné.

„Z vrecka vytiahol asi 6 eur, no keď im ukázal, že má pri sebe peniaze, vzápätí sa k nemu opäť vrátili. Invalida rovnako fyzicky napadli, a podľa kamerových záznamov mu okrem faciek do tváre uštedrili aj kopance do tela. Kvôli svojmu hendikepu a prevahe osôb, sa trojice neubránil. Tento útok si našťastie nevyžiadal žiadne zranenia,“ uvádza polícia.

Rozhodne súd

Na základe získaných dôkazov vzniesol vyšetrovateľ obvinenie až 5 osobám, konkrétne 40-ročnej Trnavčanke, ktorá je obvinená z oboch skutkov, 44-ročnému mužovi z okresu Galanta, dvom Trnavčanom vo veku 19 a 53 rokov a 42-ročnému mužovi z okresu Trnava.

Všetky osoby sú stíhané za zločin lúpeže.

„V prípade obete – ženy im hrozí strata slobody až na 8 rokov, pri druhej lúpeže je sadzba vyššia. Osobu, ktorú prepadli, bola v zmysle zákona chránenou osobou a kvalifikuje sa ako závažnejší skutok, za ktorý hrozí strata slobody až na 12 rokov. Obvinené osoby zostávajú v cele policajného zaistenia až do rozhodnutia súdu o ich väzbe,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM