Správy

Hrozí nám KALAMITA? V okrese Trnava môže napadnúť až 25 centimetrov snehu

Meteorológovia zvýšili v okrese Trnava výstrahu pred snežením. Lokálne sa môžu tvoriť aj jazyky a záveje.

Ilustračný obrázok k článku Hrozí nám KALAMITA? V okrese Trnava môže napadnúť až 25 centimetrov snehu
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Meteorológovia upozorňujú na nepriaznivú poveternostnú situáciu v súvislosti s výdatným snežením. Na štvrtok (9. 12.) preto vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu druhého stupňa. Informoval o tom hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

Najnepriaznivejšiu situáciu meteorológovia očakávajú na západnom Slovensku a na západe Banskobystrického kraja, kde napadne väčšinou desať až 20, ojedinele až okolo 25 centimetrov nového snehu.

Kedy začne snežiť?

Výstraha druhého stupňa sa týka aj okresu Trnava. Výdatne snežiť by malo už 9. decembra od 4:00 do 10. decembra 2:00 hodiny.

„V okrese Trnava sa očakáva výskyt silného sneženia, pri ktorom spadne väčšinou 10 až 20, vo vyšších polohách ojedinele 20 – 25 cm nového snehu,“ uvádza SHMÚ.

Výška nového snehu predstavuje podľa SHMÚ veľké nebezpečenstvo pre dopravu či pohyb osôb.

Prečítajte si tiež

Hrozia škody

„Sneh bude lokálne mokrý, čím môže vplyvom jeho váhy dôjsť k poškodeniu striech, stromov, elektrického vedenia a ďalších objektov. Zároveň sa budú na juhozápade územia vplyvom vetra a sneženia ráno a dopoludnia lokálne vytvárať snehové jazyky,“ uviedol meteorológ Miroslav Šinger.

Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM