Erik Bojničan Krimi

Hrôzostrašné chvíle dôchodkyne (81): Muž (33) ju chytil za ramená a zamkol sa s ňou v dome!

Policajti podľa ich slov obvinili muža (33) z porušovania domovej slobody. Podľa mužov zákona 81-ročnú ženu vtlačil do jej domu a zamkol za sebou vchodové dvere.

Ilustračný obrázok k článku Hrôzostrašné chvíle dôchodkyne (81): Muž (33) ju chytil za ramená a zamkol sa s ňou v dome!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ kriminálnej polície v Trnave podľa policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej obvinil 33-ročného Martina z Nového Tekova (okr. Levice) z prečinu porušovania domovej slobody. V piatok (30.10.) asi o 20.15 h podľa mužov zákona preskočil neznámy muž vyše dva metre vysokú kovovú bránu na oplotení rodinného domu v obci Križovany nad Dudváhom .

Dôchodkyňu vtlačil dovnútra a zamkol

„Následne prešiel k uzamknutým dverám na dome a zaklopal. 81-ročná majiteľka otvorila, pričom neznámy muž ju chytil za ramená a vtlačil ju dovnútra. Vchodové dvere za sebou zamkol a kričal, aby ho žena zachránila, lebo po ňom strieľajú. Majiteľka muža vyzvala, aby odišiel, na čo on nereagoval a tak zatelefonovala na políciu a tiež svojmu synovi, ktorý býva v susedstve,“ uviedla hovorkyňa, podľa ktorej syn muža do príchodu polície zadržal.

Majiteľke domu podľa policajtov nebolo spôsobené žiadne zranenie a ani žiadna škoda a po vznesení obvinenia z porušovania domovej slobody sudca rozhodol o väzobnom stíhaní obvineného, pričom polícia ho včera eskortovala do výkonu väzby. V zmysle zákona môže byť páchateľ podľa mužov zákona potrestaný odňatím slobody na jeden až päť rokov.

Presvedčte sa kto je za dverami

Polícia podľa slov hovorkyne upozorňuje seniorov, aby sa najprv presvedčili, kto je za dverami a nevpúšťali do príbytkov cudzie osoby, pričom tak môžu urobiť jednoduchým opýtaním „kto je tam“ a zariadiť sa podľa odpovede.

„Vhodné je mať na dverách nainštalovaný priezor. V prípade, ak sa domáha vpustenia do bytu neznámy človek, odporúčame nechať dvere zamknuté a zatelefonovať na políciu, ako to správne urobila aj pani z Križovian. Správne bolo aj to, že zatelefonovala synovi, ktorý bol nablízku a mohol včas prísť a neznámeho muža zadržať,“ vysvetľuje hovorkyňa.

V zmysle trestného poriadku podľa policajtov osobnú slobodu osoby, ktorá bola pristihnutá pri trestnom čine alebo bezprostredne po ňom môže obmedziť ktokoľvek, ak je to potrebné na zistenie jej totožnosti, zabránenie úteku, zabezpečenie dôkazov alebo na zabránenie ďalšiemu páchaniu trestnej činnosti a následne ju odovzdať polícii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM