Peter Klimant Krimi

Hubári si môžu vydýchnuť: Polícia obvinila dvoch mužov z vykrádania odstavených áut

Nočná mora hubárov zo Záhoria by mala byť na svojom konci. Muži zákona obvinili dvoch mužov z okresu Trnava z vykrádania odstavených áut.

Ilustračný obrázok k článku Hubári si môžu vydýchnuť: Polícia obvinila dvoch mužov z vykrádania odstavených áut
Zdroj: TASR

Viackrát trestaní, v súčasnosti nezamestnaný 51-ročný muž z obce Brestovany v okrese Trnava a 27-ročný muž z Trnavy sú obvinení z opakovaného vykrádania áut na Záhorí. V uplynulých týždňoch rozbili sklá a vykradli osem áut.

Išlo o autá rôznych značiek odstavených hubármi v katastrálnom území obcí Prievaly a Lakšárska Nová Ves. Majiteľom páchatelia spôsobili škodu takmer 5 900 eur. Z batožinových priestorov áut kradli všetko, čo našli – od kabeliek a pánskych tašiek s osobnými dokladmi, kľúče od bytov, peňaženky s hotovosťou a platobnými kartami, rôzne oblečenie, športové veci, náradie či obuv.

Na prípade spolupracovali policajti z Malaciek a Senice, ktorí v lokalite posilnili služby po prvých nahlásených krádežiach. Malackým policajtom sa podarilo mužov chytiť. Niektoré z ukradnutých vecí sa našli a po ukončení potrebných procesných úkonov budú vrátené majiteľom.

„V súvislosti s týmito krádežami polícia opäť pripomína občanom, aby si v autách nenechávali cenné veci. Treba sa poučiť aj z takýchto prípadov a ak sa aj nedá niekedy predísť rozbitiu skla na aute, aspoň nedať príležitosť zlodejovi a nenechať v aute veci, z ktorých bude mať osoh a majitelia škodu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM