Zuzana Vajayová Rôzne

Humor a hudba počas Noci múzeí a galérií

Humor v animácii, koncert renesančnej hudby a ďalšie podujatia pripravuje na Noc múzeí a galérií trnavská Galéria Jána Koniarka.

Výstavné priestory v Kopplovej vile budú 14. mája otvorené už od dopoludnia pre všetkých záujemcov o stále expozície i sprievodné akcie.

„Začneme tvorivými dielňami pre deti,“ informovala TASR tlačová tajomníčka galérie Zuzana Dohnalová. Tie budú priebežne dopĺňané premietaním rozprávok o zvieratkách a so zvieratkami, krátkymi kreslenými filmami s humornými témami a koncertom žiakov Základnej umeleckej školy Mikuláša Schneidra Trnavského. Okrem toho bude otvorená stála výstava so sochárskymi dielami Jána Koniarka, výstava moderného umenia Skúter III, Galéria portrétov a Klenoty domova.

Večerný program podujatia sa presunie do Synagógy – Centra súčasného umenia. Najskôr vystúpi komorný spevácky zbor Vox Aurumque pod vedením Hany Borbélyovej, potom sa predstaví speváčka Ika Kraicová a na záver je zaradený koncert Trojky Zuzany Homolovej so Samom Smetanom a Milošom Železňákom. Brány galérie sa zatvoria úderom polnoci.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM