Erik Bojničan Rôzne

Ich práca neunikla pozornosti: Tieto sestričky sa dočkali prestížnej pocty!

Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek ocenila dve zdravotné sestry z nášho regiónu. Pozrite si, komu sa ušlo prestížnej pocty.

Ilustračný obrázok k článku Ich práca neunikla pozornosti: Tieto sestričky sa dočkali prestížnej pocty!
7
Galéria
Zdroj: SK SaPA

Práca zdravotných sestier je dôležitou súčasťou zdravotnej starostlivosti. Táto práca určite nepatrí medzi tie, o ktorých by sa dalo povedať, že sú jednoduché. O to viac obdivu patrí tým sestrám, ktoré ju vykonávajú dlhé roky. Práve také dve sestry z nášho regiónu sa dočkali prestížnej pocty.

Prestížne ocenenie

Prestížne ocenenie Biele srdce sa každoročne udeľuje sestrám, ktoré pôsobia v zdravotníckych zariadeniach v rôznych kútoch Slovenska. Biele srdce je ocenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier sa konalo aj ich oceňovanie na regionálnej úrovni. Odovzdanie ocenenia Biele srdce Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek Trnava sa uskutočnilo pred pár dňami v rámci odborného seminára.

Ocenené sestry

Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek Trnava ocenila Helenu Horehájovú, v kategórii sestra/pôrodná asistentka-manažérka. Tá sa môže pochváliť úctyhodnou 30-ročnou praxou v chirurgickom odbore a nemalou účasťou na realizácii oddelenia dlhodobo chorých, súčasného geriatrického oddelenia Fakultnej nemocnice Trnava, kde pracuje ako vedúca sestra.

Ďalšou ocenenou sa stala Monika Střádalová, v kategórii sestra/pôrodná asistentka- pedagóg, s viac ako 17-ročnou praxou na chirurgickom oddelení trnavskej nemocnice. Ako informovala Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek Trnava, M. Střádalová je uznávaným odborníkom z praxe s bohatou prednáškovou a publikačnou činnosťou.

Foto: ilustračné

FOTO: Zdravotné sestry z nášho regiónu sa dočkali významnej pocty!
7
Galéria
Zdroj: SK SaPA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM