Samospráva

Informácie zo zastupiteľstva: Mesto chce predať budovu Tatraskla

Mesto Trnava sa rozhodlo predať svoju administratívnu budovu na Trhovej ulici, známu ako Tatrasklo. Tá stojí v centre Trnavy už 44 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Informácie zo zastupiteľstva: Mesto chce predať budovu Tatraskla
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Za cenu minimálne 3,13 milióna eur je mesto pripravené ju prepustiť záujemcovi, ktorý zhodnotí jej súčasný stav alebo na pozemku postaví nový objekt. Tatrasklo stojí v centre Trnavy už 44 rokov, bolo postavené ako objekt pre generálne riaditeľstvo slovenských výrobných sklárskych závodov. Po Novembri 89 sa stal objekt majetkom samosprávy.

Mesto skúsi predaj

Pre vlastné potreby mesto budovu nevyužíva, s výnimkou kancelárií Mestskej polície Trnava, referátu civilnej a požiarnej ochrany a zasadacej miestnosti. V ostatných priestoroch sú nájomcovia, v súčasnosti spolu tri desiatky. O verejnej obchodnej súťaži rozhodli v utorok trnavskí poslanci na svojom rokovaní.

Spravodajca materiálu Vladimír Butko uviedol, že o Tatraskle sa hovorí už dlhšie, aj v predchádzajúcich volebných obdobiach. „Skúsime, či sa nám ho podarí predať, ak nie, môžeme sa vrátiť aj k iným možným riešeniam,“ povedal Butko. Dodal, že objekt v čase svojho vzniku bol veľmi zaujímavý, zodpovedal dobe, v ktorej vznikol. Terajšie normy sú však „v iných polohách“.

Už neinvestovalo

Do objektu mesto v poslednom čase už neinvestovalo, išlo iba o čiastkové úpravy, väčšinou v réžii nájomcov, ako oprava časti fasády pri premene bývalej výstavnej siene na potravinovú samoobsluhu. Objekt má celkovú výmeru 3644 m2.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM