Dominika Handzušová Správy

Intenzívny dážď môže mať následky: Pre trnavský okres platí najvyšší stupeň výstrahy pred povodňami!

Dážď sa na niektorých miestach už vyše dňa nezastavil. Meteorológovia dokonca Trnavu varujú pred povodňami - a to hneď najvyšším stupňom výstrahy!

Ilustračný obrázok k článku Intenzívny dážď môže mať následky: Pre trnavský okres platí najvyšší stupeň výstrahy pred povodňami!
Zdroj: Webnoviny.sk

Piatkové dopoludnie by malo byť na dážď najvýdatnejšie. Podľa meteorológov sa miestami očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok až 35 – 70 mm. Do 12:00 v našom okrese preto platí výstraha a to konkrétne 2. stupňa.

„Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza SHMÚ, podľa ktorého sú predpokladaný úhrn a intenzita zrážok v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

V poobedňajších hodinách by mal dážď ustať, no nie prestať. Prvý stupeň výstrahy ďalej trvá do soboty 12:00. V tomto prípade sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 20 – 35 mm.

V piatok ráno pribudla výstraha najvyššieho stupňa. Trnavu zasiahnu povodne. „Vzhľadom na už spadnuté zrážky a predpoklad ďalších intenzívnych zrážok a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín,“ varuje SHMÚ. Výstraha sa týka najmä piatkového dopoludnia – od 7:00 do 14:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM