Monika Hanigovská Správy Samospráva

Investícia za takmer 350-tisíc: Na Družbe osadia polopodzemné kontajnery

Mesto chce vybudovať na známom sídlisku polopodzemné kontajnery na komunálny a triedený odpad. V lokalite tak pribudne dovedna 18 stojísk.

Ilustračný obrázok k článku Investícia za takmer 350-tisíc: Na Družbe osadia polopodzemné kontajnery
Zdroj: TASR

Mesto pokračuje v budovaní polopodzemných kontajnerov. Najnovšie chce nechať radnica vybudovať na sídlisku Družba 18 stojísk polopodzemných kontajnerov na komunálny a triedený odpad.

Predpokladané náklady na takúto zákazku sa vyšplhali na sumu 348 580,77 eur. Záujemcovia o tamojšiu zákazku sa podľa dostupných dokumentov môžu prihlásiť do 12.10.2018.

Trnava momentálne disponuje niekoľkými lokalitami, kde stoja polopodzemné kontajnery. Mesto začalo nahrádzať obyčajné kontajnery za polopodzemné pred dvoma rokmi. Radnica vidí množstvo výhod pri ich využívaní.

Mesto si pochvaľuje

„Polopodzemné kontajnery na zmesový odpad majú v porovnaní s obyčajnými približne päťkrát väčší objem, kontajnery na sklo, plasty a papier majú trikrát väčší objem. Sú vybavené senzormi, ktoré signalizujú mieru ich naplnenia, preto významne klesne frekvencia odvozu odpadkov na skládku a ušetria sa finančné prostriedky,“ informuje mesto.

Výhodou, podľa slov radnice, je aj pomalší rozklad odpadu a neprítomnosť zápachu, pretože pod zemou je nižšia teplota ako na povrchu. Výhodu vidí aj v praktickom vyprázdňovaní. Kontajnery sa vyprázdňujú zospodu, vhadzovací otvor preto ostáva čistý.

Najväčšiu výhodu však mesto vidí v tom, že sa k odpadu nedostanú potkany, ktoré sa v posledných rokoch okolo klasických stojísk na sídliskách veľmi premnožili.

Privítali by ste aj na vašom sídlisku polopodzemné kontajnery?

nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM