Dominika Handzušová Futbal

Jasnú výhru venovali majiteľovi: Spartak sa prebojoval do Európskej ligy

Miestenku v budúcom ročníku Európskej ligy UEFA si definitívne vybojovali futbalisti Spartaka Trnava. V prechodnom domove v Zlatých Moravciach zdolali tím Senice 4:2.

Ilustračný obrázok k článku Jasnú výhru venovali majiteľovi: Spartak sa prebojoval do Európskej ligy
Zdroj: TASR

Od úvodnej minúty sa hral mimoriadne ofenzívny futbal s množstvom gólových príležitostí na oboch stranách. Strelecký účet stretnutia otvoril už vo 4. minúte Cleber, ktorý využil zmätky v pokutovom území hostí a prudkou strelou z 13 m nedal Šullovi šancu.

Strelecký koncert v prvom polčase

Vyrovnanie mal na kopačke Kosorin v 9. minúte, keď obišiel aj Kelavu, ale v koncovke zlyhal. Už o 2 minúty sa opäť Kosorin rútil sám na Kelavu, ten však jeho strelu vyrazil na rohový kop. Druhý úder Spartaka prišiel v 17. minúte, keď Sabo vysunul Clebera a ten s prehľadom poslal loptu za Šullov chrbát.

Už o minútu sa v čistej pozícii ocitol Pittner, ale gólovú strelu z bránkovej čiary odvrátil Nikolić. Skóre sa opäť menilo v 25. minúte, keď po prihrávke Clebera Mikovič parádne trafil dolný roh Šullovej brány. Strelecký koncert Spartaka v prvom polčase po akcii Vlaska a centri Janečku ukončil prudkou strelou z uhla v 41. minúte svojím druhým gólom Mikovič.

Drámu nepripustili

Do 2. polčasu vstúpili aktívnejšie Záhoráci. V 46. minúte hneď po rozohrávke zo stredového kruhu sa k lopte dostal Kalabiška a zoči-voči Kelavovi sa nemýlil – 4:1. V 56. minúte sa prezentoval parádnou strelou Hlinka, ale pozorný Šulla jeho strelu zneškodnil. V 67. minúte Krč nabil Hlohovskému, Kelava si však s jeho strelou poradil.

Prebiehala 72. minúta, Hlohovský rozohral štandardnú situáciu, po závare v malom vápne sa k lopte dostal Pillár a strelou zblízka prekonal Kelavu. V 81. minúte Mikovičovu strelu z ostrého uhla Šulla vyrazil. V závere spartakovci drámu nepripustili, a tak si zaslúžene pripísali víťazstvo.

Chýbala lepšia kulisa

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Toto víťazstvo venujeme nášmu majiteľovi. Už po druhý raz v rade sme sa prebojovali do Európskej ligy. Prvý polčas z našej strany bol veľmi dobrý, po zmene strán to už bolo horšie. Stretnutie bolo dobré, chýbala mu len lepšia divácka kulisa.“

Eduard Pagáč, tréner Senice: „Tento zápas rozdelím na úseky, keď sme neboli efektívni a keď sme boli efektívni. Prvý polčas sme mali príležitosti, gól sme však nedali, naopak, po zmene strán sme boli dvakrát úspešní. Myslím si, že tento zápas musel divákov baviť.“

FC Spartak Trnava – FK Senica 4:2 (4:0)

Góly: 4. a 17. Cleber, 25. a 41. Mikovič – 46. Kalabiška, 72. Pillár.
Rozhodoval: Smolák, ŽK: Kosorin (Senica), 1211 divákov.

Spartak: Kelava – Janečka, Nikolič, Greššák, Čonka – Hlinka (60. Casado) – Mikovič, Vlasko, Sabo, Cleber (83. Bortel) – Vojtuš (73. Vyskočil)

Senica: Šulla – Pittner, Pavlík, Pillár, Privrel – Hušek – Dolný (64. Mráz), Hlohovský, Krč (79. Komara), Kalabiška – Kosorin.

Spartak proti Senici efektívnejší, vybojoval si miestenku v EL!
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM