han Rôzne

Jasný ODKAZ primátora Trnavy: Stojíme pri našich priateľoch z Charkova!

Celý svet rieši ruskú inváziu na Ukrajinu a výnimkou nie je ani primátor Trnavy Peter Bročka.

Ilustračný obrázok k článku Jasný ODKAZ primátora Trnavy: Stojíme pri našich priateľoch z Charkova!
17
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Pridal aj aj Trnavský samosprávny kraj i krajské mesto Trnava vyvesili ešte vo štvrtok na svoje budovy vlajku Ukrajiny na znak solidarity.

„Agresívny útok Ruskej federácie na Ukrajinu je v príkrom rozpore so základnými princípmi medzinárodného práva a rozrúša medzinárodný poriadok vybudovaný za cenu miliónov obetí druhej svetovej vojny. Otvoril oči aj všetkým, ktorí z akýchkoľvek dôvodov verili ilúzii o mierumilovnosti súčasného osadenstva Kremľa. Je zrejmé, že deklarácie o dobrých úmysloch alebo o bezdôvodnosti obáv z masívnych vojenských cvičení na vlastnom území boli opakovanými lžami. TTSK sa jednoznačne stavia na stranu Ukrajiny,“ skonštatoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Mesto Trnava ponúklo svojmu partnerskému ukrajinskému mestu Charkov pomoc.

„Poslali sme svoju ponuku s tým, že vyjdeme Charkovčanom v ústrety v tom, čo oni budú považovať za potrebné, sme s nimi v kontakte,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Primátor Trnavy Peter Bročka na sociálnej sieti uviedol, že mesto Trnava bude vždy podporovať hodnoty slobody, práva, nezávislosti a demokracie a v prípade potreby je vždy pripravené podať pomocnú ruku.

„Stojíme pri našich priateľoch z partnerského mesta Charkov na Ukrajine, s ktorými sme v kontakte. Mesto Trnava bude vždy podporovať hodnoty slobody, práva, nezávislosti a demokracie a v prípade potreby sme vždy pripravení podať pomocnú ruku,“ uviedol primátor na sociálnej sieti.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM