Rastislav Búgel Samospráva

Je rozhodnuté: Letné terasy v Trnave otvorené dlhšie nebudú

Letné terasy a kaviarne v centrálnej mestskej zóne (CMZ) Trnavy nebudú mať v lete predĺžené otváracie hodiny. Zámer radnice pridať týmto zariadeniam hodinu nevyšiel, poslanci ho na dnešnom svojom rokovaní zamietli.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Letné terasy v Trnave otvorené dlhšie nebudú
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Opierali sa aj o odozvu verejnosti, najmä obyvateľov CMZ, ktorí trpia hlavne v letnom období zvýšeným ruchom v uliciach spôsobeným najmä návštevníkmi týchto zariadení.

V platnosti tak zostáva pôvodné všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré povoľuje mať otvorené letné terasy do 22.00 h, prevádzkarne s pohostinskou činnosťou do 02.00 h. Radnica mala zámer svojím novým znením VZN vyjsť v ústrety podnikateľom a prispieť k tomu, aby Trnava „neumierala“ s príchodom večera, napríklad počas letných horúčav, keď začína byť vonku príjemne v podstate až večer, aby nemuseli bary a reštaurácie zatvárať prevádzky a exteriérové sedenia už o desiatej večer.

Okrem poslancov dostali príležitosť vyjadriť sa pri prerokovaní návrhu VZN aj obyvatelia CMZ. Výhrady mali hlavne bývajúci na Františkánskej ulici, ktorá bola do zoznamu ulíc, kde mali byť predĺžené otváracie hodiny, doplnená dodatočne a oni nemali možnosť vyjadriť sa v pripomienkovom konaní. Zástancovia predĺženia prevádzkového času zase argumentovali tým, že ten, kto býva v centrálnej zóne mesta, musí počítať s istými obmedzeniami, ktoré charakter lokality prináša.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM