Správy

Je vyhliadkové mólo v Kamennom mlyne v OHROZENÍ? Nie je to pravda, reaguje mesto

V médiách sa objavili informácie, že mesto ustupuje od zámeru vyhliadkového móla v Kamennom mlyne. Radnica sa rozhodla reagovať.

Ilustračný obrázok k článku Je vyhliadkové mólo v Kamennom mlyne v OHROZENÍ? Nie je to pravda, reaguje mesto
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„V utorok 14. júna 2022 sa v médiách objavila správa o projekte vyhliadkového móla v Kamennom mlyne, ktorý Mesto Trnava pripravuje. V článku agentúry SITA bolo nesprávne uvedené, že samospráva od tohto zámeru ustupuje. Autor mesto pri jeho písaní samosprávu nekontaktoval, zverejnené informácie preto uvádzame teda na pravú mieru," informuje mesto Trnava.

Ako prezradil magistrát, nie je pravda, že sa projekt nebude realizovať.

Podali žiadosť

„Odôvodnenie, že vedenie radnice nepredpokladá získanie grantových zdrojov na tento projekt, sa viaže iba na aktuálne obdobie, kedy pripravujeme júnovú aktualizáciu mestského rozpočtu," ozrejmuje radnica.

Vedenie mesta sa pri tejto investičnej akcii uchádza o peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu. Žiadosť o dotáciu vo výške viac ako 833-tisíc eur mesto podalo 24. marca 2022.

Prečítajte si tiež

Presunuli ho na neskôr

„Projekt je momentálne vo fáze odborného hodnotenia, predpokladaný termín schválenia žiadosti je najskôr 15. augusta 2022. Treba dodať, že ministerstvo je pri hodnotení projektov dlhodobo v časovom sklze," píše mesto Trnava na svojom webe.

Ako dodalo mesto, o najbližšej aktualizácii mestského rozpočtu bude zastupiteľstvo rokovať v utorok 28. júna.

„Projekt vyhliadkového móla sme nezrušili úplne, iba sme ho presunuli na neskôr (na septembrovú aktualizáciu), keď už má byť o našej žiadosti rozhodnuté. Vďaka tomu môžeme financie, ktoré sme naň vyčlenili, medzičasom použiť na iné aktivity, a nemať ich zbytočne alokované na projekt, o ktorom vieme, že sa môže začať zrealizovať až o niekoľko mesiacov. Po tom, ako nám bude doručené rozhodnutie o schválení našej žiadosti, zaradíme túto investičnú akciu do rozpočtu mesta v septembrovej aktualizácii. Zámer výstavby kruhového móla na rybníku v Kamennom mlyne ostáva nezmenený," prezradilo mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

VIZUALIZÁCIE: Vyhliadkové mólo v Kamennom mlyne
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM