Správy

Jedna z fakúlt Trnavskej univerzity láka: Pripravila podujatie pre študentov aj verejnosť

Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce TU pripravila Týždeň fakulty. Počas neho láka aj na cyklus prednášok.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z fakúlt Trnavskej univerzity láka: Pripravila podujatie pre študentov aj verejnosť
Zdroj: TASR

Tradičný Týždeň Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce (FZaSP) Trnavskej univerzity (TU) v Trnave pozýva študentov i širokú verejnosť zoznámiť sa s jednotlivými jej pracoviskami, získať nové skúsenosti a rozšíriť si obzory.

Cyklus prednášok

V rámci neho sa uskutoční v stredu (22. 3.) prednáškový cyklus, informovala o tom Nela Krajčovičová z fakulty.

Začiatok o 9.00 h bude patriť historikovi umenia a architektúry Adriánovi Kobetičovi, hovoriť bude na tému Umenie verzus zdravie v historických kontextoch. „Umenie a architektúra od nepamäti kráčali ruka v ruke so zdravím. Vzťahy medzi nimi sa vyvíjali tak, ako sa vyvíjal pohľad spoločnosti na život a zdravie jedinca i komunity,“ pozvala záujemcov vedúca katedry ošetrovateľstva Andrea Botíková.

Katedra laboratórnych vyšetrovacích metód v zdravotníctve organizuje prednášku Františka Ondrisku Nové a novodiagnostikované parazitózy na Slovensku. „Za posledných 23 rokov sme na území Slovenska zaznamenali tri parazitárne ochorenia, ktoré sa v našich podmienkach síce pravdepodobne vyskytovali, ale sa na ne buď nemyslelo, alebo vtedy používanými diagnostickými metódami ich nebolo možné dokázať,“ avizoval Ondriska.

Prečítajte si tiež

Aj ostatné katedry

Katedra sociálnej práce pozvala dvoch svojich absolventov, ktorí aktívne pracujú na tomto poli a predstavia denný stacionár pre mladých dospelých ľudí so zdravotným postihnutím pohybujúcich sa v spektre autizmu a mentálneho postihnutia a Centrum pre deti a rodiny v Trnave.

Katedra verejného zdravotníctva sa bude prezentovať projektom Posilnenie prevencie hypertenzie a diabetu v krajinách juhovýchodnej Ázie. Tím z tejto katedry sa na ňom zúčastňuje v pozícii hlavného koordinátora. Zahraničné pracovisko Keňa si na Týždeň fakulty pripravilo prednášku Spoznaj úsmevy Kene, zdieľať svoje dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v Keni budú Denisa Jakubcová a Zuzana Kráľová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM