Správy

Kam na strednú? V Trnave sa predstavia školy z celého kraja

Podujatie Kam na strednú príde aj do Trnavy. Pomôže žiakom vybrať si, kde budú pokračovať po skončení základnej školy.

Ilustračný obrázok k článku Kam na strednú? V Trnave sa predstavia školy z celého kraja
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

Žiaci ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl Trnavského kraja budú mať možnosť zoznámiť sa s možnosťami svojho ďalšieho štúdia na sérii podujatí Kam na strednú. Začína sa vo štvrtok 12. októbra v Trnave, pokračuje 19. októbra v Dunajskej Strede a o týždeň 26. októbra v Senici. Informoval o tom komunikačný odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Na podujatí v Trnave predstavia stredné odborné školy, obchodné akadémie a gymnáziá z celého Trnavského kraja. Celkovo sa bude prezentovať 44 vystavovateľov rôznych odborov a zamerania. Zúčastnia sa na ňom aj zástupcovia spoločností a firiem, ktoré spolupracujú so strednými školami v rámci duálneho vzdelávania, trnavské vysoké školy, zástupcovia krízovej linky IPčko a národnej agentúry Erasmus+. Ani tento rok nebudú chýbať ukážky aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa predvedú svojimi zručnosťami pred budúcimi spolužiakmi.

„Začíname vo štvrtok 12. októbra 2023 od 8. do 18. hodiny v športovej hale na Rybníkovej v Trnave,“ informuje župa.

Prečítajte si tiež

Poradia vám

„Som presvedčený, že si žiaci zo zaujímavej palety možností v oblasti vzdelávania vyberú tú správnu strednú školu, ktorá im pomôže pri ich ďalšom rozvoji a následnom uplatnení sa na trhu práce,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Pre ešte nerozhodnutých ôsmakov a deviatakov je opäť pripravené aj vyhodnocovanie ich študijnej dispozície Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Trnave. Poradenstvo týkajúce sa štúdia bude poskytnuté aj rodičom.

Praktické ukážky

„Všetci návštevníci sa môžu tešiť aj na workshopy rôzneho zamerania, napríklad aranžovanie kvetov, portrétovanie, práca s drôtom, chemické pokusy, ukážky prvej pomoci a výcvik psov. Okrem toho budú môcť ochutnať výrobky studenej kuchyne či miešané nápoje, využiť kozmetické a kadernícke služby alebo masáž šije a rúk. Súčasťou veľtrhu bude aj stánok župného TalentCentra, ktoré žiakom základných škôl pomáha pri rozhodovaní sa o študijnom smere na strednej škole a následnom uplatnení sa v pracovnom a spoločenskom živote,“ doplnil riaditeľ odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda.

V Trnave sa bude podujatie konať v Mestskej športovej hale, v Dunajskej Strede na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana a v Senici v Dome kultúry.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM