Monika Hanigovská Kultúra

Kam sa vybrať cez týždeň? Vychutnajte si filmový festival, krst albumu, párty či divadlo!

Pracovný týždeň je opäť tu! Ako si ho čo najlepšie užiť? Prinášame vám výber zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Kam sa vybrať cez týždeň? Vychutnajte si filmový festival, krst albumu, párty či divadlo!
Zdroj: TASR

Chcete počas týždňa dobre vypnúť alebo len si ho užiť? Pozrite sa, čo všetko sa chystá v Malom Ríme a jeho okolí.

Filmový festival Ekotopfilm

Od 11. do 12. októbra, Trnava, Kino Hviezda

V trnavskom kine sa predstavia tie najlepšie dokumentárne filmy z celého sveta pre malých aj veľkých. „Zoberte so sebou rodinu a priateľov. Vstup je voľný. Tešíme sa na vás!,“ ohlasujú organizátori podujatia na Facebooku. Kompletný program podujatia nájdete TU.

FÍHA tralala

11. októbra o 17.00 hod., MsKS v Šamoríne, Šamorín

Počas týždňa si na svoje prídu aj naši najmenší. V Šamoríne odštartuje pesničkovo – divadelná šou. O čom bude?

Obľúbený škriatok FÍHA tralala si pre detičky pripravil krásny pesničkový program plný najväčších hitov, aj nových pesničiek. Deti sa môžu taktiež tešiť na obľúbené rozprávkové postavičky myšky z knižky či žabky. Veľkým prekvapením bude aj nový kamarát Dino Discotekus.

Virtuálna realita vás prenesie do minulosti

Do 31. decembra 2022, Piešťany, Piešťanské informačné centrum – Kolonádový most

Kolonádový most v Piešťanoch je slovenskou národnou kultúrnou pamiatkou, ktorá je považovaná za vrcholné dielo funkcionalistickej architektúry na našom území. No teraz si ho môžete vychutnať úplne inak, a to prostredníctvom virtuálnej reality. „Pomocou špeciálnych okuliarov a technológie snímania sa v desať minútovej prezentácii dozviete, ako prebiehala výstavba mosta, kto prišiel s myšlienkou most vybudovať, kto bol projektantom tohto slávneho diela, ale aj to, kto boli infanteristi,“ informuje o tom mesto Piešťany na svojom webe.

Krst a koncerty CD Manuša – Júlia Kozáková

12. októbra o 19.00 hod., Piešťany, Elektrárňa Piešťany

Julia Kozáková predstavuje svoj nedávno vydaný debutový album Manuša, ktorý sleduje tradičné staré rómske piesne a ich príbehy zo Slovenska a strednej Európy. Ako informuje organizátor podujatia, jej hlas doprevádza tradičná cimbalovka v zložení z jedných z najuznávanejších rómskych hudobníkov zo Slovenska. Viac informácii TU.

MILAN LIESKOVSKÝ FOR STUDENTS APE

12. októbra od 22.00 do 05.00 hod., Trnava, Klub Ape

V Trnave sa chystá veľká párty pre študentov na ktorej zahrá Milan Lieskovský. Viac informácii TU.

Kam môžete ešte skočiť? Nájdete na druhej strane!

Pavučina

12. októbra o 19.00 hod., Trnava, Divadlo Jána Palárika

Čo by ste robili, ak by ste jedného dňa našli u seba v knižnici mŕtvolu? Správne, určite by ste zatelefonovali na políciu! Ale čo ak to z nejakého vážneho dôvodu nespravíte a polícia napokon príde sama? Kto ju zavolal? Kto, preboha, zabil toho človeka? A ako to celé vôbec dopadne?! Odpovede nájdete v trnavskom divadle. Tešiť sa môžete na množstvo nečakaných a napínavých zvratov, no tiež na humor, ktorý však ani náhodou nie je lacný.

Jiří Stivín 40+40 & ,,Dežo“

13. októbra o 19.00 hod., DK Skalica, Námestie slobody

Týždeň dopraje aj milovníkom umenia. V Skalici sa predstaví uznávaný multi-inštrumentalista Jiří Stivín, ktorý ako pripomína organizátor podujatia, týmto turné oslávi svoje životné jubileum „80“.

Na koncerte sa bude spomínať aj na legendárneho slovenského muzikanta Deža Ursinyho. Jeho piesne zaznejú v podaní jeho syna Kuba s kapelou Jiřího Stivína.

Balkan Bashavel

14. októbra od 21.00 hod., Trnava, Zelený kríček

Užite si párty! V Malom Ríme si vychutnáte balkan beats, gypsy, reggae a world music v podaní DJ dua MALALATA a DJky Zugree.

Drozďo & Demex

14. októbra od 22.00 hod., Piešťany, Mango Club & Lounge Caffe

V Kúpeľnom meste sa predstaví dvojica Drozďo & Demex, ktorá odpáli djské sety, kopec parádnej produkcie, či skvelú rádio show.

Čierne na bielom koni

14. októbra o 16.00 hod., Trnava, Kino Hviezda

Romantická gangsterka z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: Stačí podpísať. O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM