Monika Hanigovská Rôzne

Kam si vyraziť počas týždňa? Prinášame pestrý prehľad naj akcií

Počas druhého aprílového týždňa si môžete dopriať v Trnave aj okolí množstvo lákavých podujatí. Pozrite sa na to.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas týždňa? Prinášame pestrý prehľad naj akcií
Zdroj: TASR

Psychodivadlo

11. apríla o 18.00 hod., Univerzita sv. Cyrila a Metoda, Nám. J. Herdu, Trnava

Psychoklub spolu so Slovenskou asociáciou študentov a absolventov psychológie z FF UCM pozýva na predstavenie podľa knihy Deti zo stanice ZOO. Podľa slov organizátorov podujatia, po skončení predstavenia prebehne diskusia so psychiatrom a odborníkom na závislosti MUDr. Ľubomírom Okruhlicom. Návštevníkom sa predstaví divadelný súbor Slúchadlo – Spišák a devčata.

Cestovateľské kino: Severná Kórea

11. a 12. apríla, vždy o 20.00 hod., Kino HVIEZDA Trnava, Paulínska, Trnava

Svet uzavretý za železnou oponou a v zovretí tvrdého komunizmu ponúka nevšedné a raritné cestovateľské dobrodružstvo. Ako žijú ľudia v tejto izolovanosti? A ako sa tam cítia vyvolení turisti pod všadeprítomnými sliediacimi očami? Aké sú pravidlá a tradície tohto národa? Vyberte sa do trnavského kina a v sprievode fotografa Romana Haráka sa dozviete o tejto krajine viac.

Filozofia v Trnave

11. apríla o 19.00 hod., v Malom Berlíne, Trnava

V Malom Ríme si počas týždňa môžete aj zafilozofovať. Diskusia s názvom Filozofia v Trnave sa bude zaoberať otázkami ako napríklad na čo nám je dnes antická filozofia? Môžu nám myšlienky staré vyše dvetisíc rokov odpovedať na otázky prítomnosti? Ale diskusia sa bude zaoberať aj otázkou, môže nám azda antická filozofia pomôcť vyriešiť niektoré problémy, ktorým čelí dnešný technologicky vyspelý človek 21. storočia?

Filmový maratón: Harry Potter

14. – 15. 4. Kino HVIEZDA Trnava, Paulínska, Trnava

Vydajte sa na nástupište 9 a ¾ a nastúpte v Trnave na Rokfortský expres smerom do kultového sveta mágie. Počas dvoch dní prežijete všetky známe dobrodružstvá.

Sobota 14. 4.:

  • 09:30 – 12:00 Harry Potter a Kameň mudrcov
  • 12:30 – 15:15 Harry Potter a Tajomná komnata
  • 15:45 – 18:15 Harry Potter a Väzeň z Azkabanu
  • 18:45 – 21:30 Harry Potter a Ohnivá čaša

Nedeľa 15. 4.:

  • 09:30 – 12:00 Harry Potter a Fénixov rád
  • 12:30 – 15:00 Harry Potter a Polovičný princ
  • 15:30 – 18:00 Harry Potter a Dary smrti časť I.
  • 18:30 – 20:30 Harry Potter a Dary smrti časť II.

Medzi filmami budú nasledovať 30-minútové prestávky.

Herný festival UniCon

13. až 15. apríl, priestory bývalej základnej školy v Jame, Trnava

Vychutnajte si zábavu s najnovšími hernými novinkami ale aj stolovými hrami. V Malom Ríme odštartuje jedinečný festival fantázie a oddychu. Navštívte trojdňový maratón zábavy v podobe najnovších virtuálnych noviniek, herných stolov, interaktívneho múzea, panelových diskusií so zaujímavými hosťami a oveľa viac. Tu sú podrobnosti.

Latino párty

13. apríl od 20.30 hod., Amfik Cafe, Halenárska, Trnava

Príďte si užiť večer plný horúcich rytmov a živého latina. Do tanca zahrá a zaspieva Marco Pillo Salsa Band. Ako uvádzajú organizátori akcie, počet vstupeniek je limitovaný.

Malý princ

13. apríl o 10.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Poetický príbeh o stretnutí pilota a Malého princa v rozľahlej púšti, si od svojho vzniku získal srdcia miliónov ľudí na celom svete. Je to najznámejšie literárne dielo francúzskeho spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho a zároveň, jeden z najznámejších rozprávkových príbehov modernej svetovej literatúry. S Malým princom sa určite každý raz v živote stretne. Či už ako dieťa alebo ako dospelý. Vychutnajte si ho počas apríla v našom meste.

Futbalový sviatok

15. apríla 14.45, Štadión Antona Malatinského, Športová, Trnava

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v nedeľu futbalový sviatok. Na Štadióne Antona Malatinského sa odohrá zápas Spartak Trnava – MFK Ružomberok.

Osobnosti Trnavy: Rytier a pevec Viliam Turčány

15. apríla o 15.00 hod., v Kultúrnom dome v Suchej nad Parnou

Milovníci kníh, zbystrite pozornosť. Už túto nedeľu odštartuje slávnostné literárno-hudobné podujatie pri príležitosti 90. výročia narodenia spisovateľa a prekladateľa Viliama Turčányho, nositeľa Ceny mesta Trnavy, spojené s prezentáciou knihy Gabriely Izakovičovej Spustovej. Účinkujú violončelistka Magda Izakovičová a Suchovský spevácky zbor. Stretnutie s Viliamom Turčánym pripravili Trnavský samosprávny kraj, Mesto Trnava, Obec Suchá nad Parnou a Knižnica Juraja Fándlyho

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM