Monika Hanigovská Rôzne

Kam si vyraziť počas víkendu? Naše tipy pre Trnavčanov

Víkend už pomaly klope na dvere. Je najvyšší čas si urobiť naň plány. Pomôcť vám môžu naše tipy, ako šité pre Trnavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas víkendu? Naše tipy pre Trnavčanov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Zážitok v synagóge

Piatok, 18. november, o 20.00, Synagóga Café, Haulíková 2, Trnava

Robo Papp zavíta do nášho mesta. Trnavčanom predstaví akustický koncert Unplugged. Dopĺňať ho bude Ludo Srnec (perkusie) a Pavol Bereza (gitara). Nechajte sa zlákať výnimočným prostredím, známym umeleckým hlasom ale aj hudobným doprovodom.

Fantastické zvery a ich výskyt

Piatok, 18. november, o 15.00, CINEMAX CITY ARENA, Trnava

Trnavskí fanúšikovia J. K. Rowlingovej, či Harryho Pottera sa dočkali. Fantastické zvery a ich výskyt je úplne novým čarodejníckym dobrodružstvom, ktoré nás vracia do sveta čarodejníkov a zvláštnych bytostí vytvoreného spisovateľkou a autorkou príbehov o Harry Potterovi J. K. Rowlingovou. Fantastické zvery a ich výskyt začínajú v roku 1926, kedy Newt Scamender práve dokončil svetovú výpravu za hľadaním a dokumentáciou výnimočného výskytu magických stvorení. Jeho krátke zastavenie v New Yorku by sa zaobišlo bez nehody, keby nebolo mukla menom Jacob, strateného magického kufríka a úteku niektorých newtových fantasticých zverov, ktoré môžu byť veľkým problémom rovnako pre svet čarodejníkov, ako muklov.

André Rieu: Vianoce s Andrém

Sobota, 19. november, o 17.50, CINEMAX MAX OC Ul. F.Urbánka 11, Trnava

Nenechajte si ujsť naživo mimoriadne premietanie v kine. Užite si prehliadku mesta Maastricht, pozrite si rozhovor s umelcom a vychutnajte si jeho koncert. Na tomto vianočnom koncerte zaznejú všetky obľúbené hity vrátane Hallelujah, Jingle Bells, White Christmas a mnohé ďalšie v podaní Andrého a jeho slávneho sprevádzajúceho orchestra Johanna Straussa, sopranistiek, tenorov a iných špeciálnych hostí. Iba v kinách bude André pre divákov zároveň sprievodcom po jeho rodnom Maastrichte v čarovnom vianočnom šate. V rozhovore s Charlotte Hawkins bude Kráľ valčíkov odpovedať na divácke otázky

Koncert kapely Kryštof

Nedeľa, 20.november, o 19.00, Športová hala, Trnava

Do malého Ríma zavíta známa česká skupina Kryštof a to v rámci svojej koncertnej šnúry Srdcebeat SK Club Tour 2016. Vystúpenie sa bude niesť v duchu posledného albumu a diváci sa môžu tešiť na šou, ktorá prinesie špeciálne efekty aj videoprojekciu.

Pocta hudobnému skladateľovi

Nedeľa, 20.november, o 18.00, v Aule profesora Adamku MtF STU na Bottovej ulici v Trnave

Nepremeškajte zaujímavý koncert pri príležitosti 100. výročia narodenia hudobného skladateľa Zdenka Mikulu, na ktorý pozýva Trnavčanov mesto a vystupujúce spevácke zbory – Bradlan, Cantica Nova, Tirnavia a Cantica (Z)nova. Na koncerte odznejú malebné melódie zosnulého Zdenka Mikulu, ktoré tvoria repertoár trnavských speváckych zborov už desaťročia.

Šelpické vianočné trhy

Nedeľa, 20.november, od 14.00, obec Šelpice

Len niekoľko minút autom od Trnavy sa nachádza dedinka Šelpice, v ktorej sa budú konať Šelpické vianočné trhy. Pripomeňte si tradičnú sviatočnú náladu ešte skôr ako v našom meste. Obec pripravila zaujímavý program. Našich najmenších budú lákať tvorivé dielne od 14.00 hod. a od 15.00 hod. sa môžu tešiť na kultúrny program všetci návštevníci trhov. Čo trh ešte ponúkne? Vianočné oplátky aj medovníčky. Na trhoch môžete nájsť aj všakovaké tipy na darčeky. Trhovníci budú ponúkať ozdoby z dreva a drôtu, keramiku, vianočné dekorácie, či hračky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM