Monika Földešiová Rôzne

Kinderiáda v Trnave už má svojho víťaza

Regionálne kolo atletických pretekov Kinderiáda v Trnave v utorok 24. apríla 2012 vyhralo družstvo zo ZŠ na Sídlisku SNP z Galanty. Na Kinderiáde určenej pre deti druhých až piatych tried základných škôl sa v AŠK Slávia Trnava stretli žiaci z 28 škô

Všetky tri školy postupujú do finále, v ktorom môžu zabojovať spolu o 4980 € venovaných spoločnosťou Ferrero Česká na obnovu školských športovísk a nákup športových potrieb.

Šiesty ročník Kinderiády na Slovensku pokračoval po Nitre, Prešove, Bratislave a Banskej Bystrici s veľkým úspechom aj v športovom areáli AŠK Slávia. 224 detí z trnavského regiónu si na Kinderiáde užilo s atletikou deň plný zábavy a férového súťaženia. Aj podľa vyjadrení malých pretekárov a ich učiteľov sa Kinderiáda stala obľúbeným športovým podujatím. Deti majú príležitosť zažiť skutočné preteky a obľúbiť si tak napríklad atletiku alebo šport vo všeobecnosti. Osemčlenné zmiešané družstvá z 28 škôl súťažili v hode plnou a kriketovou loptou, skoku do diaľky z miesta a z rozbehu a šprinte na 60 m. Záverečnou napínavou disciplínou bol štafetový beh 4 × 60 m.

Voľné chvíle medzi jednotlivými súťažami si deti vypĺňali mimosúťažnými disciplínami atletickej sady Kids´ Athletics. Vďaka ním si dokážu predstaviť, aký môže byť olympijský hod oštepom, vytrvalostný prekážkový beh alebo skok vo vreci.

Informácie o projekte nájdete aj na internetových stránkach www.kinderiada.sk a na našom profile http://www.facebook.com/Kinderiada.SK. Súťaž organizuje spoločnosť Ferrero Česká v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom.

kinderiada
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM