Monika Hanigovská Rôzne

Klopú na dvere trnavských domácností: Opytovateľov zaujíma rodinný rozpočet

V Trnave prebieha nové štatistické zisťovanie o rodinných rozpočtoch. Prinášame kompletné podrobnosti o prieskume náhodne vybraných domácností.

Ilustračný obrázok k článku Klopú na dvere trnavských domácností: Opytovateľov zaujíma rodinný rozpočet
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava sa pripojilo do prieskumu pre štatistiku rodinných rozpočtov Štatistického úradu SR. Opytovatelia v ňom získavajú informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností.

„Od 10. decembra 2018 do 31. decembra 2019 navštívi zamestnanec poverený Štatistickým úradom Slovenskej republiky (ŠÚ SR) náhodne vybrané domácnosti v našom meste,“ informuje mesto v správe.

Radnica preto prosí občanov o spoluprácu pri realizácii uvedeného zisťovania. Do štatistického zisťovania je zapojených celkovo 190 obcí, v ktorých navštívia opytovatelia 2000 domácností.

„Všetky informácie, ktoré domácnosti poskytnú, budú spracované anonymne a využijú sa výhradne pre štatistické účely. So všetkými odpoveďami bude narábané ako s citlivými údajmi. Poverený opytovateľ je povinný preukázať sa osobitým poverením,“ dopĺňa radnica.

Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému štatistického úradu Slovenskej republiky, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM