Komunálne voľby

Koalícia Naše mesTTo predstavuje: TOTO je 30 kandidátov na trnavských poslancov

Koalícia Naše mesTTo predstavila 30 kandidátov na trnavských poslancov. Na kandidátke sú členovia viacerých politických strán aj mená bez straníckej príslušnosti.

Ilustračný obrázok k článku Koalícia Naše mesTTo predstavuje: TOTO je 30 kandidátov na trnavských poslancov
Zdroj: TASR

Koalícia Naše mesTTo posiela do predvolebného boja v Trnave 30 kandidátov na poslancov do 31-členného mestského zastupiteľstva.

Zastupujú KDH, Stranu zelených Slovenska a SDKÚ-DS, 19 z nich je bez straníckej príslušnosti.

Predstavil ich v pondelok Rastislav Mráz (KDH), ktorý je kandidátom Naše mesTTo na primátora. Ako uviedol, priemerný vek kandidujúcich je 44 rokov, v zostave je päť žien. Do komunálnych volieb už nejdú nestori KDH, bývalí primátori Štefan Bošnák a Vladimír Butko.

„Som rád, že sa podarilo zložiť tím osobností a dať Trnavčanom kvalitnú ponuku kompetentných, zrelých kandidátov. Záleží nám, aby sa mesto rozvíjalo vo všetkých strategických oblastiach a aby rozvoj mesta pocítili všetci občania, nie iba niektoré skupiny,“ uviedol Mráz.

Nechcú personálny marketing na sociálnych sieťach

Povedal, že rok 2018 v sebe skrýva číslo dospelosti. „Dospelosť je schopnosť akceptácie, prijatia konštruktívnej kritiky i prijatia zodpovednosti za svoje kroky. My nechceme byť detsky urážliví za akúkoľvek kritiku a rovnako nebudeme okrikovať oponentov spoza múrov internetového sveta,“ uviedol.

Naše mesTTo sa chce pokúšať o slušný dialóg s Trnavčanmi, nechce si robiť „bezbrehý personálny marketing na sociálnych sieťach“. „Chceme ukázať obyvateľom, že témy v našom volebnom programe sú témy pre nich, nielen pre nás,“ dodal Mráz.

Majú takéto priority

K prioritám volebného programu patrí doprava, ktorú považujú za najpáčivejší problém v Trnave a vybudovanie južného obchvatu by preto odľahčilo situáciu. Pri parkovaní vidí Naše MesTTo a kandidát na primátora ako nevyhnutný krok dôkladné zmapovanie situácie a na tomto základe vybudovanie parkovacích domov a zavedenie efektívneho rezidenčného systému.

V rámci cestovného ruchu je potrebné nadviazať kooperáciu s podnikateľskými subjektmi a potom vytvoriť a realizovať koncepciu rozvoja pútnického, kongresového a eventového turizmu. Pre bezpečnosť v meste je nutné myslieť na zabezpečenie preventívnych programov na sociálnu inklúziu v súvislosti s ekonomickou migráciou.

Kandidatúru na primátora Trnavy zatiaľ oficiálne oznámili aj súčasný primátor Peter Bročka (nezávislý, zoskupenie Lepšia Trnava), Marián Galbavý (nezávislý, Priateľská Trnava) a Igor Válek (Smer-SD, SNS).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM