Dominika Handzušová Kultúra

Koncerty pod holým nebom v Sade Antona Bernoláka: Pozrite si PROGRAM Proma Frajdej

Dva júlové piatky budú v Promenáde patriť obľúbenému hudobnému podujatiu. Pozrite si, aké kapely si môžete na Prome užiť tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Koncerty pod holým nebom v Sade Antona Bernoláka: Pozrite si PROGRAM Proma Frajdej
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Proma Frajdej prezentujú svoju tvorbu mladí trnavskí i netrnavskí hudobníci. Zároveň dostávajú priestor Trnavčania, ktorí môžu ukázať svoj talent. Túto možnosť už využili desiatky mladých tanečníkov, skateboardistov, inline korčuliarov či výtvarníkov.

Vstup na podujatie je voľný. Začína sa o 19:00 hod.

Každý večer si budete môcť užiť tri koncerty. Prvé dve kapely sú zložené z mladých trnavských muzikantov. Tretia je skúsenejšia a tak si mladí môžu konfrontovať tvorbu s autormi, ktorí už majú na slovenskej hudobnej scéne svoje miesto. V príjemnej atmosfére promenády sa hudobníkom ľahšie prezentuje pred publikom. Získavajú tak dôležité skúsenosti, ktoré ich môžu posunúť ďalej.

Proma Frajdej 17. júla

Impaco Trio

Impaco štýl by sa dal charakterizovať ako kultivovaný pop s prvkami jazzu, r´n´b, klasiky, filmovej hudby s groovovým základom, ktorý je otvorený experimentom a novým postupom. Celá tvorba vzniká výhradne improvizáciou na základe emócií, preto tejto kapele pri hraní naživo tvorivosť nikdy nechýba.

Eufória

Zoskupenie kvalitných trnavských hudobníkov, ktorí interpretujú skladby z vlastnej dielne v duchu chytľavého groovu a funku. Kapela garantuje, že poslucháčov nabije energiou a eufóriou.

Samuel Hošek a band

Samuel Hošek už svojím debutovým singlom ukazuje obrovský talent a potenciál. A to nielen v hudbe, ale aj v jej vizuálnom stvárnení. Samuel sa doteraz pohyboval najmä na jazzovej scéne, pôsobí napríklad v zoskupení Swing Society Orchestra, je spevákom akustického tria Hangsome a spoluzakladateľom holograficko-hudobného zoskupenia Electric Sabina, ktoré je jeho „vesmírnym úletom“.

Styleunits (tanečná exhibícia)

Táto skupina priblíži rôzne hip hopové štýly – new style, hype, MTV style, dancehall a house.

Proma Frajdej 31. júla

Spektrum

Kapela Spektrum vznikla pred štyrmi rokmi. Tvoria ju tri speváčky, jeden spevák, bubeník, klaviristka, dvaja gitaristi, basgitarista a huslistka. Tematické zameranie tvorby je orientované gospelovo, avšak činnosť a pôsobenie kapely je rôznorodé. Začínali hraním na svadobných obradoch, svätých omšiach a adoráciách, ale postupne sa dostali aj na pódiá benefičných koncertov či iných kultúrnych podujatí. Ich repertoár je pestrý, tvoria ho nielen vlastné piesne, ale aj prebraté skladby. V tomto roku nahrali debutový album s názvom Po kúskoch.

Bugobros

BugoBros & 6th Sense Trio je projekt etablovaných slovenských hudobníkov, bratov Bugalovcov a Eugena Vizváryho. Ich playlist tvoria originálne kompozície a moderné aranžmány jazzových štandardov.

Maca a Kapela roka

Slovenskú hudobníčku a herečku Marcelu Vilhanovú môžete poznať zo známej skupiny Sto Múch, či z jej pôsobenia v Radošinskom naivnom divadle. Jej piesne prinášajú svet plný fantázie, predstavivosti a priliehavých, vtipných, aj ironických textov.

OnMove (exhibícia)

Bonus večera.

Čítajte tiež:
Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Gulášku
Príjemné schladenie pri prehliadke sakrálnych pamiatok: TAKTO sú v lete otvorené kostoly

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM