Monika Hanigovská Rôzne

Kontrolórky páchali trestnú činnosť, tvrdí rebelská burgráreň z Trnavy. Polícia reaguje!

Známa prevádzka nepovedala posledné slovo! Zareagovala však aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Kontrolórky páchali trestnú činnosť, tvrdí rebelská burgráreň z Trnavy. Polícia reaguje!
Zdroj: Facebook.com/Hollywood Burger

Hollywood Burger netreba Slovákom predstavovať. Trnavská burgráreň sa stala azda najskloňovanejším gastrom na internete po tom, ako sa jej majiteľ pustil do boja proti hygienikom a protipandemickým opatreniam.

Najnovšie sa však na Facebookovom profile Hollywood Burger objavil dokument, ktorý rozvíril vody internetu opäť.

„Keď sme vraveli, že malá burgráreň v Trnave, to celé skončí, smiali ste sa. Nech sa páči, tu to máte čierne na bielom,“ a ukazuje na dokument, známy aj ako Nález Ústavného súdu.

Kontrola bola neplatná?

„Od 31. 12. 2021 sú všetky (už aj tak) nariadenia, vyhlášky hygieny neplatné. V praxi to znamená, že každá kontrola po Silvestri nie je postavená na ničom, a je právne vymáhateľná rovnako ako kontroly pred tým, ak sa budeme odvolávať na paragraf ústavy a paragraf ľudských práv. Presne máte rozobraný aj zákon 355/2007 a ďalšie “zbrane” hygieny, prečo sú neplatné,“ píše Hollywood Burger.

Vo svojom príspevku ďalej prízvukuje, že teraz už nie sú žiadne pochyby o tom, že kontrolórky hygieny páchajú trestnú činnosť a každý, kto po skončení núdzového stavu bude mať na dverách OP REŽIM, tak robí taktiež.

Čo stojí v dokumente?

Návrh na Ústavný súd podala verejná ochrankyňa práv, „kde namietala nerešpektovanie výhrady zákona pri určovaní medzí základných práv a slobôd v ustanoveniach zákona o ochrane verejného zdravia… na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení, ako aj opatrenia pri ohrození verejného zdravia,“ stojí v dokumente, ktorý prevádzka uverejnila v príspevku.

Následne ochrankyňa kritizovala aj neurčitosť a nepredvídateľnosť napadnutých ustanovení. Viaceré z nich podľa jej názoru vedú k pozbaveniu osobnej slobody, pričom podľa jej slov nerešpektujú požiadavku zákonnosti, primeranosti, zákazu svojvôle a absentuje v nich legitímny dôvod pozbavenia osobnej slobody.

Ako zareagoval Ústavný súd Slovenskej republiky? Ustanovenia zákona o ochrane verejného zdravia nie sú v súlade s konkrétnym článkom a odsekom Ústavy Slovenskej republiky.

„Vo zvyšenej časti návrhu nevyhovuje,“ píše Ústavný súd Slovenskej republiky.

Nedostatok právnej formy?

Ako sa píše ďalej v dokumente, „opatrenia“ ako ÚVZ ako aj „Vyhlášky na nariadenia opatrení“ však trpia nedostatkom právnej formy.

„Základné práva a slobody, kam patria citované „regulácie“, možno obmedziť iba zákonom, a žiaden zákon takéto povinnosti neurčuje,“ stojí v dokumente.

Čo polícia?

„Zrecyklovaný hoax tvrdí, že od 31. 12. 2021 sú všetky (už aj tak) nariadenia, vyhlášky hygieny neplatné, a že každá kontrola hygieny po Silvestri nie je postavená na ničom a je právne vymáhateľná rovnako ako kontroly pred tým. Údajne už nie sú žiadne pochyby o tom, že kontrolórky hygieny páchajú trestnú činnosť a každý, kto po skončení núdzového stavu bude mať na dverách OP REŽIM, taktiež,“ napísala k príspevku rýchleho občerstvenia polícia prostredníctvom Facebooku Hoaxy a podvody – Polícia SR, neodpustila si ani poznámku o tom, že ide o blud.

Odvoláva sa pritom aj na hovorkyňu ÚS Martinu Ferencovú. „K šíriacim sa informáciám je potrebné uviesť, že v predmetnom konaní Ústavný súd neposudzoval právne otázky týkajúce sa povinného nosenia rúšok a respirátorov, ani fungovania tzv. režimov OP a OTP,“ povedala hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM