Dominika Handzušová Krimi

Kontroly u obchodníkov aj počas leta: V Trnavskom kraji rozdali pokuty za takmer 55-tisíc eur!

Aj v letných dňoch ostávajú trnavskí colníci v pohotovosti. Obchodníci v Trnavskom kraji sú, zdá sa, nepoučiteľní. Takmer 40 % z nich porušilo zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Ilustračný obrázok k článku Kontroly u obchodníkov aj počas leta: V Trnavskom kraji rozdali pokuty za takmer 55-tisíc eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Do kontrol boli zapojení colníci z Trnavy, Senice, Skalice, Piešťan, Galanty a Veľkého Medera. Počas 9 týždňov vykonávali kontroly po celom trnavskom kraji. Skontrolovali tak 917 prevádzok, pričom porušenie zákona bolo zistené v 348 z nich,­“ informovala Iveta Švárna, hovorkyňa Colného úradu Trnava.

Často chýba vzorový doklad

Medzi najčastejšie porušenia zákona zo strany obchodníkov patrí nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu, či vydanie takého pokladničného dokladu, ktorý nespĺňa náležitosti zákona. „Obchodníci často zabúdajú aj na povinnosť, ktorá im pribudla od januára 2014, a to sprístupniť na každom predajnom mieste v zmysle zákona vyobrazenie pokladničného dokladu pre kupujúcich,“ dodala Švárna.

Pokuty za takmer 55 tisíc

Colníci na mieste podľa jej slov uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 54 725 eur. „Trnavskí colníci v takýchto kontrolách intenzívne pokračujú po celom území Trnavského kraja a nie je vylúčené, že sa vrátia i na skontrolované miesta,“ skonštatovala Švárna.

Foto: ilustračné.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM