BTW Od Vás

Koronavírus: Chcela zneužiť situáciu? Predajkyňa oslovovala ľudí od bytu k bytu

Obchodná zástupkyňa ani jej zamestnávateľ si zrejme neuvedomili závažnosť preventívnych opatrení!

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Chcela zneužiť situáciu? Predajkyňa oslovovala ľudí od bytu k bytu
Zdroj: Google Maps

Niektorí ľudia a spoločnosti stále podceňujú vážnosť aktuálnej situácie a dôležitosť dodržiavania preventívnych opatrení. Dostali sme od vás podnet od o nezodpovednom správaní obchodnej zástupkyne spoločnosti Slovak Energy.

„Pani chodí od dverí k dverám a ponúka distribúciu elektriny! V tejto situácii, keď je potrebné obmedziť osobný kontakt. Zjavne využívajú, že sú ľudia doma, pani chcela ísť dovnútra, aby spísala do tabletu všetky údaje.“, napísala nám naša čitateľka. „Pani bola veľmi milá a mala som najskôr trochu výčitky, že som ju odmietla. Ale mám malé dieťa, a zdravie je prvoradé. Chvíľu na to som sa veľmi nahnevala.“ Stalo sa v piatok 13. marca na sídlisku Družba.

Reakcia obchodníčky

Podarilo sa nám skontaktovať s dotyčnou pani, jej meno sme sa rozhodli nezverejniť. Situáciu zľahčovala s tým, že rozprávajú sa s ňou len ľudia, ktorí chcú. Že dodržiava odstup. A do bytu vchádza len na pozvanie. Zaujímalo nás, či takto koná čisto z vlastnej iniciatívy, alebo v záujme zamestnávateľa. „V záujme spoločnosti,“ odpovedala a rozhovor ukončila s tým, že musí ďalej pracovať.

Či mala naplánované ďalšie oslovovanie ľudí od vchodu k vchodu, sme už nezisťovali.

Vyjadrenie spoločnosti

K incidentu sa vyjadrila dotyčná distribučná spoločnosť:

„Uvedomujeme si závažnosť situácie a zaviedli sme sériu interných opatrení v súvislosti so šírením choroby COVID-19. Dôrazne odmietame obvinenie, že akokoľvek zneužívame aktuálnu situáciu.“, bráni sa spoločnosť. Po slovách, ktorými ilustrovali svoj zodpovedný prístup, prišlo aj na výnimku:

„Pokiaľ je to možné, umožňujeme našim pracovníkom práci z domu. Niektoré činnosti však nie je možné úplne ukončiť. Medzi ne patrí aj práca obchodných zástupcov. Na druhú stranu je vždy rozhodnutím daného človeka, či takéto stretnutie obchodnému zástupcovi umožní, alebo nie. V žiadnom prípade títo pracovníci nemôžu požadovať uskutočnenie stretnutia pod akýmkoľvek nátlakom. Naopak, najskôr sa musí spýtať, či zákazník so stretnutím súhlasí.“

Slovak energy tvrdí, že priebežne vyhodnocujú riziká, napríklad už zatvorili svoje klientské centrum. „Pokiaľ vyhodnotíme, že si to situácia vyžaduje, sme pripravení na určitý čas prerušiť aj činnosť našich obchodných zástupcov.“, dodala firma na záver svojho vyjadrenia, kde v podstate priznala, že si doteraz plne neuvedomujú, aká je situácia vážna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM