BTW Správy

Koronavírus: DSS Sereď mal pozitívnu pracovníčku! Hneď otestovali každého klienta

Všetkých 111 klientov Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb (DSS) pre dospelých otestovali vo večerných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: DSS Sereď mal pozitívnu pracovníčku! Hneď otestovali každého klienta
Zdroj: TASR

Po tom, ako vo štvrtok 23. apríla bola pozitívne na COVID-19 testovaná jedna z pracovníčok Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb (DSS) pre dospelých v Seredi, otestovali vo večerných hodinách všetkých 111 klientov zariadenia. Informovala o tom riaditeľka zariadenia Milada Floriánová.

„S napätím čakáme, ako to dopadne. Otestovaných je aj všetkých 46 zamestnancov, infikovaná pracovníčka je v domácej karanténe. Otázkou zostáva, ako sa novým koronavírusom nakazila,“ povedala Floriánová. Subjektívne podľa nej nikto zo zariadenia nepociťuje ťažkosti.

„Výsledky všetkých otestovaných klientov sú negatívne,“ potvrdil Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja, do ktorého zriaďovateľskej pôsobnosti zariadenie patrí.

Podľa riaditeľky zariadenia Milady Floriánovej bolo otestovaných všetkých 46 zamestnancov domova. Výsledky 45 z nich sú negatívne, infikovaná pracovníčka je v domácej karanténe. „Otázkou zostáva, ako sa novým koronavírusom nakazila,“ povedala Floriánová. V zariadení podľa nej boli prijaté prísne hygienické opatrenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM