han Kultúra

Koronavírus síce zrušil jarmok, ale STREDOVEK bude v Trnave aj tento rok

Dlhé roky bol začiatok jesene spojený s Tradičným trnavským jarmokom, no tentoraz sa kvôli pandémii konať nebude. Ale nezúfajte, je tu adekvátna náhrada!

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus síce zrušil jarmok, ale STREDOVEK bude v Trnave aj tento rok
Zdroj: Facebook.com/Zaži v Trnave

Keďže na Slovensku platia prísne obmedzenia ohľadom novej vlny koronavírusu, veľkolepá udalosť v podobe jarmoku sa logicky zrušila. Skvelou správou je, že bez zábavy, jedla a pitia nezostanete.

Kde sa bude konať?

V záhrade Galérie Jána Koniarka sa vo štvrtok 17. septembra o 14.00 h začne Netradičný trnavský jarmok s ponukou výrobkov od dizajnérov, koncertom Lucie Lužinskej a Stroonu, dobrým jedlom a vernisážou výstav ANTROPORARY, Andrea Bartošová: Za oknom a Martin Kochan: Od emócii k tvaru. Informuje o tom stránka mesta Trnavy.

Bez trháku by to nešlo

Samozrejme, že ani tento rok nebude chýbať trhák ostatných desiatich ročníkov jarmoku. Pod hradbami v Sade Antona Bernoláka 19. a 20. septembra od 10.00 do 22.00 h opäť ožije autentický stredovek, inscenovaný na základe štúdia histórie s dobovou výzbrojou, odevmi, jedlom a nápojmi.

„Priamo pred očami návštevníkov sa budú odvíjať hrdinské príbehy, plné rytierskych dobrodružstiev, veselej muziky a ohňových trikov. Vstup do Stredoveku pod hradbami slobodného kráľovského mesta Trnavy je voľný, mýto sa vyberať nebude,“ píše sa na webe mesta.

Ďalšie vychytávky

Deň plný dobrodružstiev môžu záujemcovia korunovať návštevou mestskej veže, kde spoznajú jej históriu a rôzne zaujímavosti o hodinovom stroji. Práve z veže je aj najkrajší výhľad na Trnavu a okolie. Svoje čaro má hlavne v čase zapadajúceho slnka, čomu budú prispôsobené špeciálne otváracie hodiny.

„Nechceli sme návštevníkov ukrátiť o možnosť vychutnať si z výšky krásy Trnavy a okolia, a tak si počas tohto víkendu môžu užiť výhľady až do 20.00 h. Otvorené budeme mať tradične od 10.00 h a posledný vstup bude o 19.30 h,“ pozýva návštevníkov Michal Praj, manažér Turistického informačného centra – Región Trnava.

Jedlo a pitie

Čo by to bol jarmok bez dobré jedla a pitia?! Takže ani o túto časť tradičných slávností sa nemusíte obávať. Na stránke mesta sľubujú také pochúťky ako kačice, lokše či cigánsku. A samozrejme, burčiak!

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Posted by Zaži v Trnave on Tuesday, September 10, 2019
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM