Rôzne

Kraj chce bojovať proti extrémizmu: Pre stredné školy pripravil prednášky o totalite

V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš, tak sa nazývajú prednášky, ktoré odznejú na našich školách. Pilotný projekt bude realizovaný do konca roka 2018.

Ilustračný obrázok k článku Kraj chce bojovať proti extrémizmu: Pre stredné školy pripravil prednášky o totalite
Zdroj: TASR

Sériu prednášok s názvom V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš prináša na stredné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

V spolupráci s občianskym združením Living Memory budú známe osobnosti verejného života hovoriť so študentmi na 15 školách o totalitných režimoch na Slovensku v 20. storočí.

Kraj sa chce s mladými o tom viac rozprávať

Cieľom je priviesť študentov k schopnosti rozpoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody. „V čase, keď sú medzi mladými ľuďmi na vzostupe myšlienky extrémizmu a niektorí ústavní činitelia majú sklony vzhliadať k nastupujúcim autoritárskym režimom, považujeme v TTSK za nevyhnutné, aby sme sa s mladými ľuďmi viac rozprávali. Slovensko má práve s týmito zriadeniami konkrétnu skúsenosť a tieto obdobia patria do temnej histórie našej krajiny. Preto prichádzame práve s takýmto projektom na naše školy,“ povedal podpredseda TTSK Marek Neštický.

Témami prednášok bude napríklad nástup nacistického režimu k moci, podiel Slovenska na holokauste, Slovenské národné povstanie či nástup komunistického režimu. Pilotný projekt bude realizovaný do konca roka 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM